Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Ampelografia | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 5 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,8 | 0,3 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 1,2 | 0,8 | 12 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 13 |
Fitopatologia | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,7 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 3 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 6 |
Mikrobiologia wina i technologie fermentacyjne | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 9 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 9 |
Technologia produkcji wina 1 | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,4 | 0,2 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 9 |
laboratoria | praktyczne | 0,6 | 0,3 | 6 |
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 2 | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,2 | 2 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 10 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,5 | 0,2 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 12 |
Uprawa winorośli 2 | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 0,7 | 0,2 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 6 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,8 | 0,5 | 4 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 6 |