Pole | KOD | Znaczenie kodu |
---|
Zamierzone efekty uczenia się | MS_1A_A7_W01 | Student zna i rozumie metody rozwiązywania zadań inżynierskich w zakresie dyscypliny naukowej, do której należy kierunek mikrobiologia. Zna zasady przygotowania pracy dyplomowej |
---|
Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | MS_1A_W03 | Zna i rozumie w zaawansowanym stopniu zagadnienia z zakresu ekologii i ochrony środowiska, roli i różnorodności biologicznej w biosferze oraz procesach w niej zachodzących. Zna niezbędne narzędzia, metody i techniki do kształtowania środowiska. |
---|
MS_1A_W05 | Zna i rozumie w zaawansowanym stopniu zagadnienia z zakresu czynników fizycznych, chemicznych i biologicznych (mikroorganizmy, grzyby, parazyty i szkodniki) występujących w żywności, nowoczesnych metod ich wykrywania, wpływu tych czynników na jakość i bezpieczeństwo zdrowotne żywności. |
MS_1A_W06 | Zna i rozumie w stopniu zaawansowanym zagadnienia z zakresu języka obcego na poziomie B2. |
MS_1A_W07 | Zna i rozumie w stopniu zaawansowanym zagadnienia z zakresu procesów zachodzących z udziałem mikroorganizmów i ich wykorzystania w różnych gałęziach przemysłu i rolnictwa. |
MS_1A_W08 | Zna i rozumie w stopniu zaawansowanym zagadnienia z zakresu patogenów roślin, zwierząt i ludzi oraz metod ich identyfikacji. |
MS_1A_W09 | Zna i rozumie w stopniu zaawansowanym zagadnienia związane z kierunkami i mechanizmami ewolucji, procesami je warunkującymi na poziomie molekularnym. Zna i rozumie w stopniu zaawansowanym zagadnienia związane z podstawowymi technikami biologii molekularnej i inżynierii genetycznej oraz możliwościami wykorzystania organizmów modyfikowanych w rolnictwie i przemyśle spożywczym. |
MS_1A_W10 | Zna i rozumie w stopniu zaawansowanym zagadnienia związane z oprzyrządowaniem i technikami biotechnologicznymi oraz ich wykorzystaniem w przeprowadzaniu bioprocesów. |
MS_1A_W11 | Zna i rozumie w stopniu zaawansowanym zagadnienia z zakresu budowy i funkcjonowania komórek i narządów, fizjologii trawienia i przemian składników pokarmowych oraz ich wpływu na bezpieczeństwo konsumenta. |
MS_1A_W13 | Zna i rozumie w stopniu zaawansowanym zagadnienia z zakresu metod analitycznych i ich wykorzystania w ocenie jakości żywności i środowiska. |
Cel przedmiotu | C-1 | Ukształtowanie umiejętności rozwiązywania konkretnego zadania narzuconego w temacie pracy dyplomowej, właściwego wykorzystania literatury, opracowania pracy w postaci wydruku |
---|
Treści programowe | T-PD-1 | Student realizuje wybrany projekt i przygotowuje jego opis w formie pracy dyplomowej. Przedstawia opis projektu (w wymaganej liczbie egzemplarzy) w formie oprawionego maszynopisu oraz na nośnikach elektronicznych (płyty CD lub DVD) |
---|
Metody nauczania | M-1 | Metoda aktywizująca: seminarium, dyskusja |
---|
Sposób oceny | S-1 | Ocena formująca: Ocena pracy dyplomowej poparta recenzjami promotora i recenzenta |
---|
Kryteria oceny | Ocena | Kryterium oceny |
---|
2,0 | |
3,0 | Zna i rozumie w dostatecznym stopniu metody rozwiązywania zadań inżynierskich w zakresie dyscypliny naukowej, do której należy kierunek mikrobiologia. Zna zasady przygotowania pracy dyplomowej |
3,5 | |
4,0 | |
4,5 | |
5,0 | |