Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Prawo żywnościowezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne0,50,530
wykładyaudytoryjne0,50,515
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,815
Zarządzanie jakością żywnościzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne0,50,530
wykładyaudytoryjne0,50,515

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,045
wykładyaudytoryjne2,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Inżynieria genetyczna w przetwórstwie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,310
laboratoriapraktyczne1,00,720
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,030
laboratoriapraktyczne1,01,030
Wybrane działy w technologii mięsa i drobiuegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,045
Wybrane działy w technologii produktów roślinnychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,230
Wybrane działy z technologii mleczarskiejegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne1,00,515

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,5120

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,2301
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,2301