Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S3)
Sylabus przedmiotu EDIBLE FLOWERS:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów | Wymiana międzynarodowa | ||
---|---|---|---|
Forma studiów | studia stacjonarne | Poziom | trzeciego stopnia |
Stopnień naukowy absolwenta | |||
Obszary studiów | studia trzeciego stopnia | ||
Profil | |||
Moduł | — | ||
Przedmiot | EDIBLE FLOWERS | ||
Specjalność | przedmiot wspólny | ||
Jednostka prowadząca | Katedra Ogrodnictwa | ||
Nauczyciel odpowiedzialny | Kamila Bojko <kamila-bojko@zut.edu.pl> | ||
Inni nauczyciele | |||
ECTS (planowane) | 4,0 | ECTS (formy) | 4,0 |
Forma zaliczenia | egzamin | Język | angielski |
Blok obieralny | — | Grupa obieralna | — |
Formy dydaktyczne
Wymagania wstępne
KOD | Wymaganie wstępne |
---|---|
W-1 | Basic knowledge of horticultural crops |
Cele przedmiotu
KOD | Cel modułu/przedmiotu |
---|---|
C-1 | Providing knowledge of edible flower species and methods of their cultivation |
C-2 | Providing knowledge of biological value of edible flowers |
C-3 | Providing knowledge of processing and storage methods of edible flowers |
Treści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|---|---|
laboratoria | ||
T-L-1 | Biologically active compounds of edible flowers. Methods of storage and processing edible flowers | 20 |
20 | ||
wykłady | ||
T-W-1 | Characteristics of the main species of edible flowers | 5 |
T-W-2 | Growing methods of edible flowers | 5 |
T-W-3 | Methods of storage and processing edible flowers | 5 |
T-W-4 | Culinary usage of edible flowers in different cuisines of the world | 5 |
20 |
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|---|---|
laboratoria | ||
A-L-1 | Performance in laboratories | 20 |
A-L-2 | Preparation for the laboratory analyses | 5 |
A-L-3 | Homework assignments | 5 |
A-L-4 | Compiling laboratory analysis results | 5 |
A-L-5 | Reading recommended literature | 15 |
A-L-6 | Report writing | 8 |
A-L-7 | Participation in consultations | 5 |
63 | ||
wykłady | ||
A-W-1 | Performance in lectures | 20 |
A-W-2 | Preparation for conversational lecture | 5 |
A-W-3 | Reading recommended literature | 5 |
A-W-4 | Preparation for the exam | 5 |
A-W-5 | Participation in consultations | 3 |
38 |
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
KOD | Metoda nauczania / narzędzie dydaktyczne |
---|---|
M-1 | Lecture / multi-media presentation |
M-2 | Discussion |
M-3 | Completion of the assignments |
M-4 | Laboratory exercises |
M-5 | Interpretative analysis of the laboratory exercise results |
M-6 | Project method / report |
M-7 | Conversational lecture |
M-8 | Demonstration - Presentation of the collection of edible flower species at the Department of Horticulture WUT |
Sposoby oceny
KOD | Sposób oceny |
---|---|
S-1 | Ocena formująca: Performance in lectures and laboratories |
S-2 | Ocena formująca: Assessment of the participation in the conversational lecture |
S-3 | Ocena formująca: Assessment of the participation in the discussion |
S-4 | Ocena podsumowująca: Written exam |
S-5 | Ocena formująca: Assessment of the homework assignments |
S-6 | Ocena formująca: Assessment of laboratory work skills |
S-7 | Ocena podsumowująca: Report |
Zamierzone efekty uczenia się - wiedza
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla dyscypliny | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WKSiR_3-_null_W01 Student has knowledge of the main edible flower species, methods of their cultivation, storage and processing | — | — | C-1, C-3 | T-L-1, T-W-1, T-W-2, T-W-3, T-W-4 | M-1, M-2, M-3, M-4, M-5, M-6, M-7, M-8 | S-1, S-2, S-3, S-4, S-5, S-6, S-7 |
WM-WKSiR_3-_null_W02 Student has knowledge of biological value of edible flowers | — | — | C-2 | T-L-1, T-W-1 | M-1, M-2, M-3, M-4, M-5, M-6 | S-1, S-3, S-4, S-5, S-6, S-7 |
Zamierzone efekty uczenia się - umiejętności
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla dyscypliny | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WKSiR_3-_null_U01 Student has skills to adjust the specific methods of storage and processing to the particular species of edible flowers | — | — | C-1, C-3 | T-L-1, T-W-1, T-W-3, T-W-4 | M-1, M-2, M-3, M-4, M-5, M-6, M-7 | S-1, S-2, S-3, S-4, S-5, S-6, S-7 |
Zamierzone efekty uczenia się - inne kompetencje społeczne i personalne
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla dyscypliny | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WKSiR_3-_null_K01 Student is aware of the importance of increasing the horticultural crop assortment and introducing new technologies supporting the nutritional and pro-health value of food | — | — | C-1, C-2, C-3 | T-L-1, T-W-1, T-W-2, T-W-3, T-W-4 | M-1, M-2, M-3, M-4, M-5, M-6 | S-1, S-3, S-4, S-5, S-6, S-7 |
Kryterium oceny - wiedza
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WKSiR_3-_null_W01 Student has knowledge of the main edible flower species, methods of their cultivation, storage and processing | 2,0 | |
3,0 | Student has basic knowledge of the main edible flower species, methods of their cultivation, storage and processing | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 | ||
WM-WKSiR_3-_null_W02 Student has knowledge of biological value of edible flowers | 2,0 | |
3,0 | Student has basic knowledge of biological value of edible flowers | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - umiejętności
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WKSiR_3-_null_U01 Student has skills to adjust the specific methods of storage and processing to the particular species of edible flowers | 2,0 | |
3,0 | Student has skills to adjust the specific methods of storage and processing to the main species of edible flowers | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WKSiR_3-_null_K01 Student is aware of the importance of increasing the horticultural crop assortment and introducing new technologies supporting the nutritional and pro-health value of food | 2,0 | |
3,0 | Student is generally aware of the importance of increasing the horticultural crop assortment and introducing new technologies supporting the nutritional and pro-health value of food | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Literatura podstawowa
- Creasy R., The edible flower garden, Periplus Editions (HK) Ltd., Boston, 1999
- Roberts M., 100 Edible & Healing Flowers, Struik Nature, Cape Town, South Africa, 2014
Literatura dodatkowa
- Brown K., Edible flowers, Aquamarine, United Kingdom, 2011
- Picó Y., Chemical analysis of food. Techniques and applications, Elsevier, USA, 2012, 1st Ed.