Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ekologia i ochrona środowiskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,230

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy żywienia człowiekaegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,01,330
laboratoriapraktyczne2,01,230
Technologia gastronomicznazaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,01,230
laboratoriapraktyczne3,01,845
Technologia roślinnaegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,330
laboratoriapraktyczne3,01,845
Technologia rybnaegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,330
laboratoriapraktyczne3,01,845

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,6605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,6605

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6205
laboratoriapraktyczne1,00,6155
2 Projektowanie nowych produktów mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6155
wykładyaudytoryjne1,00,8205
3 Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalnazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6155
wykładyaudytoryjne1,00,8205
4 Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6155
wykładyaudytoryjne1,00,8205