Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Ichtiologia i akwakultura (S1)
specjalność: Biotechnologia rybacka i akwakultura
Plany studiów w roku akademickim 2023/2024 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Genetyka | zaliczenie | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,2 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 30 | |||
Mikrobiologia | zaliczenie | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,2 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 30 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Biologia ryb | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,8 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 30 | |||
Fizjologia ryb | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,2 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 30 | |||
Podstawy nurkowania swobodnego | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,2 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | |||
Systematyka ryb | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,8 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 30 |