Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Ichtiologia i akwakultura (S2)
specjalność: Eksploatacja biologicznych zasobów wód
Plany studiów w roku akademickim 2023/2024 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
| Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
| Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Biologiczne podstawy rybactwa | egzamin | 4,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,2 | 30 |
| wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 30 | |||
| Choroby organizmów wodnych | zaliczenie | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,8 | 45 |
| wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,7 | 30 | |||
| Genetyka i selekcja ryb | zaliczenie | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,8 | 45 |
| wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,2 | 30 | |||
| Rybactwo na terenach chronionych i rekreacyjne zagospodarowanie wód | zaliczenie | 4,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,8 | 45 |
| wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,2 | 30 | |||
| Systematyka ryb użytkowych | zaliczenie | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,8 | 45 |
| wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,2 | 30 |
Przedmioty jednorazowe
| Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
| Szkolenie bhp i przeciwpożarowe | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 |
Praktyki zawodowe
| Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Praktyka zawodowa | egzamin | 4,0 | praktyki | praktyczne | 4,0 | 3,8 | 120 |