Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy genetyki człowieka z elementami nutrigenomikiegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,330
laboratoriapraktyczne3,01,330

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,20,715
wykładyaudytoryjne1,81,330
Hydrobiologia organizmów wodnych użytecznych w technologiiegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne2,01,330
Hydrochemiaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,715
Podstawy technologii mięsa i surowców drobiowychegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne3,01,945
Podstawy technologii żywności pochodzenia roślinnegoegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,01,845
wykładyaudytoryjne2,01,330

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,02,4604
lektoratpraktyczne4,02,5605
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,02,4604
lektoratpraktyczne4,02,6605

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekologiczny monitoring środowiskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8204
laboratoriapraktyczne1,00,6154
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8204
laboratoriapraktyczne1,00,6154
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8204
laboratoriapraktyczne1,00,7154
4 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6154
wykładyaudytoryjne1,00,8204