Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Prawo żywnościowezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,21,230
wykładyaudytoryjne0,80,615
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,615
Zarządzanie jakością żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne0,80,615
laboratoriapraktyczne1,21,230

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,640
wykładyaudytoryjne1,00,920

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Inżynieria genetyczna w przetwórstwie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,820
wykładyaudytoryjne1,00,410
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,51,330
laboratoriapraktyczne1,51,230
Wybrane działy w technologii mięsa i drobiuegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,51,845
wykładyaudytoryjne1,51,330
Wybrane działy w technologii produktów roślinnychegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,51,230
wykładyaudytoryjne1,51,330
Wybrane działy z technologii mleczarskiejegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne1,00,715

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,0120

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,3301
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,3301