Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Aquaculture and Fisheries (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2025/2026 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Basics of processing and preservation of aquatic food productsegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,02,030
wykładyaudytoryjne3,02,030
Diseases of aquatic invertebratesegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,020
laboratoriapraktyczne1,01,010
wykładyaudytoryjne2,02,030
Nutrition and feed productionegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne3,02,030
Techniques of molecular biologyegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,02,030
wykładyaudytoryjne3,02,030

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Processing of seafood by-productsegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,02,0306
wykładyaudytoryjne3,02,0306
2 Utilisation of seafood by-productsegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,02,0306
wykładyaudytoryjne3,01,0306

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Practics (Aquaculture)zaliczenie3,0praktykipraktyczne3,03,0906