Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: żywienie człowieka

Plany studiów w roku akademickim 2025/2026 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,49

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczymzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,512
Prawo żywnościoweegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,20,718
wykładyaudytoryjne0,80,49
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,024
wykładyaudytoryjne1,00,512

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Patofizjologia w żywieniu człowiekaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,127
wykładyaudytoryjne2,00,818
Żywienie kliniczne i dietoterapiaegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,50,718
wykładyaudytoryjne1,50,818
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,21,127
wykładyaudytoryjne1,80,818
Żywienie w turystyceegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,49
wykładyaudytoryjne1,00,49
Żywność wzbogacana, suplementy diety i wyroby medyczne w żywieniu człowiekaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,49
wykładyaudytoryjne1,00,49

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05