Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Marketingzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,013
Technologia informacyjnazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,030
laboratoriapraktyczne2,01,035
Wychowanie fizycznezaliczenie1,0lektoratpraktyczne1,01,030

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno-organizacyjna (6 tygodni)zaliczenie3,0praktykipraktyczne3,00,03

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia organicznaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,01,035
Ekologia i ochrona środowiskazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,013
wykładyaudytoryjne1,01,013
Fizykaegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,022
wykładyaudytoryjne1,01,017

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Inżynieria procesowaegzamin5,0konwersatoriaaudytoryjne3,02,035
wykładyaudytoryjne2,01,030
Ogólna technologia żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,026
laboratoriapraktyczne3,02,039

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etyka biznesuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0262
2 Podstawy psychologiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0262
3 Technika mowy i emisji głosuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0262