Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego
Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Marketing | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 13 |
Technologia informacyjna | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 35 | |||
Wychowanie fizyczne | zaliczenie | 1,0 | lektorat | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 30 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka produkcyjno-organizacyjna (6 tygodni) | zaliczenie | 3,0 | praktyki | praktyczne | 3,0 | 0,0 | 3 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Chemia organiczna | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 35 | |||
Ekologia i ochrona środowiska | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 13 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 13 | |||
Fizyka | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 22 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 17 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Inżynieria procesowa | egzamin | 5,0 | konwersatoria | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 35 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Ogólna technologia żywności | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 26 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 39 |