Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 19wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Akwakultura śródlądowaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,026
laboratoriapraktyczne3,01,026
Ekologiczne aspekty w produkcji żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013
Genetyka i selekcja rybegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,026
laboratoriapraktyczne2,01,026
Nutrigenomikaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,00,526
laboratoriapraktyczne2,00,526
Parazytologiaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,013
laboratoriapraktyczne1,01,013
Technologia gastronomicznazaliczenie5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,01,035

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Hydrochemiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0265
laboratoriapraktyczne3,01,0265
2 Zanieczyszczenie i ochrona wódegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0265
laboratoriapraktyczne3,01,0265

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
2 Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
4 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135

Blok obieralny 19 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologia i wykorzystanie kręgowców wodnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
2 Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
3 Ekologiczny monitoring środowiskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
4 Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackichzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
5 Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135