Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka z uz (S2)
specjalność: żywienie człowieka
Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka zawodowa | zaliczenie | 4,0 | praktyki | praktyczne | 4,0 | 0,0 | 4 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Systemy informatyczne w technologii żywności | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Prawo żywnościowe | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 15 | |||
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok) | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 | |||
Zarządzanie jakością żywności | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 15 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Patofizjologia w żywieniu człowieka | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 3,0 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 | |||
Wybrane działy w dietetyce | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 | |||
Żywienie w różnych stanach fizjologicznych | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 3,0 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 | |||
Żywienie w turystyce | egzamin | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 15 | |||
Żywność wzbogacana, suplementy diety i wyroby medyczne w żywieniu człowieka | egzamin | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 15 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
Szkolenie bhp | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 |