Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Zootechnika (N2)
specjalność: Ekologiczne i amatorskie użytkowanie zwierząt
Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 6 | 1 |
Chów i hodowla bydła | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 8 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,8 | 7 | 1 | |||
Chów i hodowla drobiu | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,2 | 7 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 8 | 1 | |||
Chów i hodowla owiec i kóz | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 8 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 7 | 1 | |||
Chów i hodowla trzody chlewnej | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 8 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 7 | 1 | |||
Chów zwierząt w gospodarstwach ekologicznych i agroturystycznych | egzamin | 5,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,8 | 1,1 | 13 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 0,2 | 0,1 | 2 | 3 | |||
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,9 | 20 | 3 | |||
Dobrostan zwierząt | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,4 | 8 | 2 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,4 | 7 | 2 | |||
Etologia zwierząt | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 10 | 4 |
Genetyka populacji i metody hodowlane | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,7 | 7 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 | 1 | |||
Higiena zwierząt i profilaktyka zootechniczna | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 8 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 7 | 1 | |||
Obrót produktami pochodzenia zwierzęcego i przetwórstwo | egzamin | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 15 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | 4 | |||
Ochrona własności przemysłowej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 5 | 2 |
Ochrona środowiska w produkcji zwierzęcej | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,8 | 15 | 4 |
Praca magisterska | zaliczenie | 20,0 | praca dyplomowa | praktyczne | 20,0 | 6,7 | 0 | 4 |
Profilaktyka i patologia rozrodu zwierząt | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 8 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 | 3 | |||
Pszczelnictwo | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 7 | 1 | |||
Rozród zwierząt | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 8 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 7 | 1 | |||
Seminarium magisterskie | zaliczenie | 3,0 | seminaria | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 10 | 3 |
seminaria | audytoryjne | 2,0 | 1,2 | 15 | 4 | |||
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 7 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 | 1 | |||
Utrzymanie i hodowla zwierząt futerkowych | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 7 | 1 | |||
Użytkowanie i hodowla koni | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 7 | 1 | |||
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 8 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 7 | 1 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka dyplomowa | zaliczenie | 4,0 | praktyki | praktyczne | 4,0 | 4,0 | 4 | 2 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Marketing produktów pochodzenia zwierzęcego | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,9 | 15 | 2 |
Metody badań na zwierzętach | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 8 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 | 2 | |||
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 7 | 2 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Biotechniki rozrodu | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 8 | 2 | |||
Diagnostyka genetyczna | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 10 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 8 | 2 | |||
Etyczne i prawne aspekty pracy ze zwierzętami | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 10 | 2 |
Planowanie i organizacja pracy hodowlanej | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,3 | 0,2 | 3 | 2 |
projekty | praktyczne | 0,7 | 0,3 | 5 | 2 | |||
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 10 | 2 | |||
Szkolenie dla osób uczestniczących w wykonywaniu procedur na zwierzętach | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,0 | 8 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,2 | 14 | 1 | |||
Zagospodarowanie użytków zielonych | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 8 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 | 2 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 9 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 10 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 11 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 12 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 13 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Ekofizjologia zwierząt | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 8 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 7 | 2 | |||
Ekologia | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 7 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,8 | 15 | 3 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 | 2 |