Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ekologia i ochrona środowiskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,230

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Anatomia i fizjologia organizmów wodnych użytecznych w technologiizaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,00,615
laboratoriapraktyczne2,01,330
Podstawy żywienia człowiekaegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,01,330
laboratoriapraktyczne2,01,230
Produkcja surowców pochodzenia wodnegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,330
laboratoriapraktyczne4,01,845
Technologia gastronomicznazaliczenie5,0wykładyaudytoryjne2,01,230
laboratoriapraktyczne3,01,845
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczegozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,615
laboratoriapraktyczne2,01,230

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,6605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,6605

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymizaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6155
wykładyaudytoryjne1,00,6205
2 Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackichzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6155
wykładyaudytoryjne1,00,8205
3 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6155
wykładyaudytoryjne1,00,8205