Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Analiza i ocena jakości żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,330
laboratoriapraktyczne3,01,845
Podstawy genetyki człowieka z elementami nutrigenomikiegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,230
wykładyaudytoryjne3,01,330

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Parazytologiaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,715
laboratoriapraktyczne1,00,615
Podstawy fizjologii żywieniaegzamin6,0wykładyaudytoryjne4,01,945
laboratoriapraktyczne2,01,330
Podstawy technologii mleczarskiejegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,00,715
laboratoriapraktyczne2,01,230
Przetwórstwo ryb i owoców morzaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,01,845
wykładyaudytoryjne2,01,945

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02