Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2023/2024 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekonomia z elementami prawazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,718

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia organicznaegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,00,818
laboratoriapraktyczne2,00,718
Ekologia i ochrona środowiskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,718
Fizyka z elementami biofizykiegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,00,49
laboratoriapraktyczne2,00,718

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Mikrobiologia ogólnaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,01,127
wykładyaudytoryjne2,00,49
Ogólna technologia żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,00,49
laboratoriapraktyczne2,00,718

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,1272
2 Filozofiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,1272
3 Psychologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,1272
4 Socjologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,1272

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza sensorycznazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,492
laboratoriapraktyczne1,00,492
2 Bezpieczeństwo w żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,492
laboratoriapraktyczne1,00,492
3 Systemy dystrybucji żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,492
wykładyaudytoryjne1,00,5122
4 Zagrożenia bezpieczeństwa żywności w obrocie międzynarodowymzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,492
wykładyaudytoryjne1,00,5122
5 Znakowanie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5122
laboratoriapraktyczne1,00,492

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza instrumentalna związków toksycznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,492
wykładyaudytoryjne1,00,492
2 Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5122
laboratoriapraktyczne1,00,492
3 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,492
wykładyaudytoryjne1,00,5122