Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N1)

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Immunologiaegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,25
laboratoriapraktyczne0,70,25
wykładyaudytoryjne1,60,610

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biologiczne bazy danychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,20,410
wykładyaudytoryjne0,80,35
Biotechnologia w hodowli roślinegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,80,25
laboratoriapraktyczne2,80,715
wykładyaudytoryjne1,40,58
Biotechnologia w ochronie środowiskazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,40,48
laboratoriapraktyczne1,00,38
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,60,12

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,3303
lektoratpraktyczne3,01,3304
lektoratpraktyczne4,01,8405
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,3303
lektoratpraktyczne3,01,3304
lektoratpraktyczne4,01,8405

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Animal neonatologyzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,4104
wykładyaudytoryjne1,00,354
2 Ekofizjologia funkcjonalnazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,4104
wykładyaudytoryjne1,00,354
3 Endokrynologia ssakówzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,4104
wykładyaudytoryjne1,00,354
4 Fizjologiczne mechanizmy komunikacji zewnątrz-wewnątrzkomórkowejzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,4104
wykładyaudytoryjne1,00,354

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bakteriologia i mikologia klinicznazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,40,484
laboratoriapraktyczne0,60,134
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,244
2 Biotechnologiczne wykorzystanie grzybówzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,40,484
laboratoriapraktyczne0,60,134
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,244
3 Mikologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,40,484
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,244
laboratoriapraktyczne0,60,134

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Komputerowa analiza danychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,00,4104
wykładyaudytoryjne1,00,354
2 Zastosowanie sieci neuronowych w naukach biologicznychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,00,4104
wykładyaudytoryjne1,00,354

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekologia mikroorganizmówzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,4104
wykładyaudytoryjne1,00,354
2 Epidemiologiazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,4104
wykładyaudytoryjne1,00,354
3 Wirusologiazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,4104
wykładyaudytoryjne1,00,354

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Food and Nutrition in Relation to Human Healthzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,484
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,374
2 Mikrobiologia surowców i produktów spożywczychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,484
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,374
3 Żywność funkcjonalnazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,484
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,374
4 Żywność i żywienie a zdrowie człowiekazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,484
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,374