Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego
Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Ochrona własności intelektualnej, BHP i ergonomia (blok) | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Biochemia | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 21 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Chemia żywności | egzamin | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 16 | |||
Higiena i toksykologia żywności | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 20 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 27 | |||
Inżynieria procesowa | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 |
konwersatoria | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 21 | |||
Opakowania do żywności | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 8 | |||
Reologia żywności | zaliczenie | 1,0 | konwersatoria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 |