Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S1)
specjalność: usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Wychowanie fizycznezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 18wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Aparatura i inżynieria w usługach turystycznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Geografia turystycznaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne2,02,026
Organizacja turystyki w strefie brzegowej Bałtykuzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,015
Turystyka a towaroznawstwo produktów mięsnych i drobiowychegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne2,01,026
Turystyka a towaroznawstwo przetworów mlecznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektorataudytoryjne1,01,0303
lektorataudytoryjne1,01,0304
lektorataudytoryjne2,02,0605
lektorataudytoryjne3,02,0606
2 Język niemieckiegzamin3,0lektorataudytoryjne1,01,0303
lektorataudytoryjne1,01,0304
lektorataudytoryjne2,02,0605
lektorataudytoryjne3,02,0606

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Promocje w hotelachegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265
2 Systemy rezerwacyjne w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Czystość wódzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265
2 Specyfika wód przejściowychzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Prawo w turystycezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0265
wykładyaudytoryjne2,01,0265
2 Turystyka wodnazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265

Blok obieralny 18 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Turystyka a mody i systemy żywieniowezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265
2 Turystyka ekologicznazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265