Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Przetwórstwo mięsa drobiowegoegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne2,01,018
projektypraktyczne1,01,03
Technologia mięsaegzamin7,0projektypraktyczne1,00,03
laboratoriapraktyczne3,02,027
wykładyaudytoryjne3,02,024
Technologia rybnaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,012
laboratoriapraktyczne3,01,027
Technologia spożywczych produktów fermentowanychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,012
laboratoriapraktyczne3,01,027

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekstremofile w żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,086
laboratoriapraktyczne1,01,086
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,086
laboratoriaaudytoryjne1,01,086
3 Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,086
wykładyaudytoryjne1,01,086