Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Analiza i ocena jakości żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,020
laboratoriapraktyczne4,02,027

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekologiczne aspekty w produkcji żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,58
wykładyaudytoryjne1,00,58
Hydrobiologiaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,516
wykładyaudytoryjne1,00,58
Podstawy biotechnologiiegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,013
wykładyaudytoryjne2,01,018
Porty i statki rybackiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,58
wykładyaudytoryjne1,00,58
Technologia gastronomicznazaliczenie5,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne3,01,021

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,085
wykładyaudytoryjne1,01,085
2 Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,085
laboratoriapraktyczne1,01,085
3 Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,085
laboratoriapraktyczne1,01,085
4 Reometria żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,085
laboratoriapraktyczne1,01,085
5 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,085
laboratoriaaudytoryjne1,01,085

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologia i wykorzystywanie kręgowców wodnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,085
wykładyaudytoryjne1,01,085
2 Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymizaliczenie2,0laboratoriaaudytoryjne1,01,085
wykładyaudytoryjne1,01,085
3 Ekologiczny monitoring środowiska wodnegozaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,085
wykładyaudytoryjne1,01,085
4 Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackichzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,085
wykładyaudytoryjne1,01,085
5 Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,085
laboratoriapraktyczne1,01,085