Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego
Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 4:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka produkcyjno-organizacyjna | zaliczenie | 2,0 | praktyki | praktyczne | 2,0 | 0,0 | 2 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnych | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 8 | |||
Biologia ryb | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 8 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 | |||
Fizjologia ryb | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 8 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 | |||
Gospodarka rybacka na wodach otwartych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 16 | |||
Mikrobiologia żywności | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 4,0 | 1,0 | 26 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 21 | |||
Nutrigenomika | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 16 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 16 | |||
Systematyka ryb | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 8 |