Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N1)
specjalność: towaroznawstwo żywności
Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracy | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 7 | 1 |
Szkolenie bhp | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 | 1 |
Szkolenie biblioteczne | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 | 1 |
Technologia informacyjna | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 27 | 1 |
Wychowanie fizyczne | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 18 | 5 |
ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 18 | 6 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka zawodowa - 6 tygodni | egzamin | 6,0 | praktyki | praktyczne | 6,0 | 2,0 | 6 | 4 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Biochemia | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 9 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 9 | 2 | |||
Chemia | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | 1 | |||
Elementy grafiki inżynierskiej i użytkowej | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 18 | 1 | |||
Makroekonomia | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 9 | 1 | |||
Matematyka | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | 1 |
ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 1 | |||
Ochrona środowiska | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 1 | |||
Statystyka | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 2 | |||
Wybrane zagadnienia z fizyki | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 9 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 2 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Analiza sensoryczna | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 18 | 1 | |||
Metody oceny towarów | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | 2 | |||
Mikrobiologia | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 2 | |||
Nauka o materiałach | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 2 | |||
Prawo żywnościowe | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 2 | |||
Produkt w strategii przedsiębiorstwa | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 6 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 6 | |||
Toksykologia żywności i przedmiotów użytku | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 2 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 9 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 10 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 11 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 12 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 13 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 14 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 15 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 16 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 17 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 18 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 19 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Praca dyplomowa (inżynierska) | zaliczenie | 15,0 | praca dyplomowa | praktyczne | 15,0 | 0,0 | 0 | 7 |
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 2,0 | seminaria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 7 |
seminaria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 8 | |||
Analiza instrumentalna | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 18 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 5 | |||
Aparatura i inżynieria procesów produkcji żywności | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 16 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 | 6 | |||
Chłodnictwo i przechowalnictwo | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 3 | |||
Mikroekonomia | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 18 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 2 | |||
Opakowalnictwo | egzamin | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 3 | |||
Podstawy zarządzania i marketingu | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 16 | 8 | |||
Procedury celne | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 6 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 9 | 6 | |||
Rachunkowość i finanse przedsiębiorstw | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 6 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 18 | 6 | |||
Towaroznawstwo artykułów przemysłowych | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 9 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 3 | |||
Towaroznawstwo produktów ubocznych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 8 | |||
Towaroznawstwo ryb | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 4 | |||
Towaroznawstwo surowców roślinnych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 6 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 6 | |||
Towaroznawstwo surowców zwierzęcych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 6 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 6 | |||
Towaroznawstwo żywności | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 1,0 | 36 | 3 | |||
Usługi w obrocie towarowym | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 3 | |||
Zarys ogólnej technologii żywności | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 | 3 | |||
Zarządzanie jakością | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 16 | 4 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 16 | 4 |