Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekonomia menadżerskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariapraktyczne1,01,015
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,015
Towaroznawstwo napojówzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,010
laboratoriapraktyczne1,01,020
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,030
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,010
laboratoriapraktyczne1,01,020
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,010
laboratoriapraktyczne1,01,020
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Zarządzanie produktemzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
3 Nośniki szkodliwych mikroorganizmówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
4 Towaroznawstwo biopreparatówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
5 Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegoegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Fizjologia hydrobiontówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
2 Fizjologia pracyegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
3 Gastronomia prozdrowotnaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
4 Reologia żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
5 Sztuka kulinarnaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202