Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia stosowana (N1)
Efekty kształcenia:
KOD | Kompetencje społeczne |
---|---|
MS_1A_K01 | Rozumie potrzebę ciągłego dokształcania się i konieczności podnoszenia kompetencji zawodowych. Wyznacza kierunki własnego rozwoju i kształcenia (studia drugiego i trzeciego stopnia, studia podyplomowe, kursy) . |
MS_1A_K02 | Ma świadomość ważności przestrzegania zasad etyki zawodowej i poszanowania różnorodności płci, poglądów i kultur. |
MS_1A_K03 | Ma świadomość odpowiedzialności za pracę własną oraz gotowość podporządkowania się zasadom pracy w zespole i ponoszeniu odpowiedzialności za wspólnie realizowane zadanie. |
MS_1A_K04 | Ma świadomość ryzyka i potrafi ocenić skutki wykonywanej działalności w zakresie analiz diagnostycznych. Jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo pracy własnej i innych. Umie postępować w stanach zagrożenia. |
MS_1A_K05 | Potrafi myśleć i działać w sposób przedsiębiorczy indywidualnie i w zespole. |
MS_1A_K06 | Ma świadomość roli społecznej absolwenta uczelni a zwłaszcza rozumie potrzebę popularyzacji nabytej wiedzy. |