Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Rybactwo (N1)
specjalność: Eksploatacja rybackich zasobów środowiska wodnego
Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 7:
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ekologia i biologia morza | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | |||
Gospodarka odpadami w przedsiębiorstwie połowowym | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 9 |
Oceanografia rybacka | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 27 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | |||
Podstawy zabezpieczania surowców rybackich | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 18 | |||
Statki i porty rybackie | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 27 | |||
Teoria optymalnych połowów | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 27 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | |||
Wędkarstwo | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 |