Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,08
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,08

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Enzymologiaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne1,01,08

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologia przetwórstwa żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,016
laboratoriapraktyczne2,01,016
Projektowanie i eksploatacja linii technologicznych.zaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,08

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Higiena w przemyśle spożywczymegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne2,01,016
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,016
laboratoriapraktyczne2,01,016

Blok obieralny 4 - do wybrania 2 z 31 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Alergie pokarmoweegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
2 Analityka żywnościegzamin6,0laboratoriaaudytoryjne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
3 Biologiczne podstawy jakości mięsaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
4 Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
5 Fizjologia człowiekaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
6 Higieniczno-toksykologiczna ocena opakowańegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
7 Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze rybegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
8 Kultura żywienia w różnych regionach świataegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
9 Mikrobiologia przemysłowaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
10 Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
11 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
12 Opakowania i systemy pakująceegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
13 Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
14 Patogeny w żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
15 Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
16 Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
17 Prawo żywnościoweegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
18 Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
19 Szkodniki w przemyśle spożywczymegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
20 Technologia i organizacja usług gastronomicznychegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
21 Technologia pasz i koncentratów paszowychegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
22 Technologia produktów cukierniczychegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
23 Transport chłodniczyegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0183
24 Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0183
25 Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
26 Wybrane działy z reologiiegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
27 Wybrane działy z technologii mleczarskiejegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
28 Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293
29 Żywienie różnych grup ludnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
30 Żywienie w różnych stanach fizjologicznychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
31 Żywność i żywienie w dobie globalizacjiegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne4,02,0293