Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka
Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 6:
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Analiza i ocena jakości żywności | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 33 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 45 | |||
Fizjologia żywienia | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 33 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 45 | |||
Nutrigenomika z elementami proteomiki | egzamin | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 26 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,5 | 26 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Edukacja żywieniowa | zaliczenie | 2,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 26 |
Patofizjologia | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 33 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 45 | |||
Podstawy technologii rybnej | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 26 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 26 | |||
Podstawy technologii spożywczych produktów fermentowanych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 13 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 26 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |