Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka z uz (S2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bioetykaprzedmiot wspólny2 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny3 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny3 / 2
Komunikacja i korespondencja handlowaprzedmiot wspólny2 / 2
Komunikacja społecznaprzedmiot wspólny2 / 3
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracyprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy magisterskiejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Techniki negocjacjiprzedmiot wspólny2 / 4
Uwarunkowania prawne prowadzenia działalności gospodarczejprzedmiot wspólny
Praktyka produkcyjno - organizacyjna (4 tygodnie)przedmiot wspólny
Enzymologiaprzedmiot wspólny
Informatyka stosowanaprzedmiot wspólny
Statystyka stosowanaprzedmiot wspólny
Alergie w żywnościprzedmiot wspólny
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia roślinnegoprzedmiot wspólny
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny
Mikrobiologia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny
Podstawy fizjologii żywieniaprzedmiot wspólny
Projektowanie i eksploatacja linii technologicznych.przedmiot wspólny
Projektowanie nowych produktów żywnościowychprzedmiot wspólny
Technologia żywności pochodzenia wodnegoprzedmiot wspólny
Tworzenie i rozwój form indywidualnej przedsiębiorczościprzedmiot wspólny
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)przedmiot wspólny
Alergie pokarmoweocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 1
Alergie pokarmoweżywienie człowieka5 / 1
Alergie pokarmowetechnologia i biotechnologia żywności4 / 1
Alergie pokarmowetechnologia rybna6 / 1
Analityka żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 2
Analityka żywnościżywienie człowieka5 / 2
Analityka żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 2
Analityka żywnościtechnologia rybna6 / 2
Biochemiczne i fizjologiczne podstawy zdrowiażywienie człowieka
Bioinżynieria w przetwórstwie ryb i owoców morzatechnologia rybna6 / 3
Biologiczne podstawy jakości mięsaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 3
Biologiczne podstawy jakości mięsażywienie człowieka5 / 3
Biologiczne podstawy jakości mięsatechnologia i biotechnologia żywności4 / 3
Biologiczne podstawy jakości mięsatechnologia rybna6 / 4
Biologiczne przetwarzanie odpadów w przetwórstwie ryb i owoców morzatechnologia rybna6 / 5
Biologiczne zasoby wódtechnologia rybna
Certyfikacja w produkcji rybackiejtechnologia rybna
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 4
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejżywienie człowieka5 / 4
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejtechnologia i biotechnologia żywności4 / 4
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejtechnologia rybna6 / 6
Fizjologia człowiekaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 5
Fizjologia człowiekażywienie człowieka5 / 5
Fizjologia człowiekatechnologia i biotechnologia żywności4 / 5
Fizjologia człowiekatechnologia rybna6 / 7
Gospodarka odpadami w zakładzie przetwórstwa rybnegotechnologia rybna
Higiena w przemyśle spożywczymtechnologia rybna
Higiena w przemyśle spożywczymżywienie człowieka
Higiena w przemyśle spożywczymtechnologia i biotechnologia żywności
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 6
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańżywienie człowieka5 / 6
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańtechnologia i biotechnologia żywności4 / 6
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańtechnologia rybna6 / 8
Identyfikacja surowców i żywności pochodzenia wodnegotechnologia rybna
Inżynieria genetycznatechnologia rybna6 / 9
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 7
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybżywienie człowieka5 / 7
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybtechnologia i biotechnologia żywności4 / 7
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybtechnologia rybna6 / 10
Kultura żywienia w różnych regionach świataocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 8
Kultura żywienia w różnych regionach światatechnologia i biotechnologia żywności4 / 8
Kultura żywienia w różnych regionach światażywienie człowieka5 / 8
Mikrobiologia przemysłowaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 9
Mikrobiologia przemysłoważywienie człowieka5 / 9
Mikrobiologia przemysłowatechnologia i biotechnologia żywności4 / 9
Mikrobiologia przemysłowatechnologia rybna6 / 11
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 10
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiżywienie człowieka5 / 10
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiitechnologia i biotechnologia żywności4 / 10
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiitechnologia rybna6 / 12
Nowoczesne metody utrwalania żywnościprzedmiot wspólny7 / 1
Ogólne towaroznawstwo żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 11
Ogólne towaroznawstwo żywnościżywienie człowieka5 / 11
Ogólne towaroznawstwo żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 11
Ogólne towaroznawstwo żywnościtechnologia rybna6 / 13
Opakowania i systemy pakująceocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 12
Opakowania i systemy pakująceżywienie człowieka5 / 12
Opakowania i systemy pakującetechnologia i biotechnologia żywności4 / 12
Opakowania i systemy pakującetechnologia rybna6 / 14
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 13
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegożywienie człowieka5 / 13
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegotechnologia i biotechnologia żywności4 / 13
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegotechnologia rybna6 / 15
Patofizjologia w żywieniu człowiekażywienie człowieka
Patogeny w żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 14
Patogeny w żywnościżywienie człowieka5 / 14
Patogeny w żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 14
Patogeny w żywnościtechnologia rybna6 / 16
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegoocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 15
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegożywienie człowieka5 / 15
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegotechnologia i biotechnologia żywności4 / 15
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegotechnologia rybna6 / 17
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegoocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 16
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegożywienie człowieka5 / 16
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegotechnologia i biotechnologia żywności4 / 16
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegotechnologia rybna6 / 18
Prawo żywnościoweocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 17
Prawo żywnościoweżywienie człowieka5 / 17
Prawo żywnościowetechnologia i biotechnologia żywności4 / 17
Prawo żywnościowetechnologia rybna6 / 19
Procesy membranowe w ochronie środowiskaprzedmiot wspólny8 / 1
Procesy technologiczne w oczyszczaniu ścieków poprodukcyjnychprzedmiot wspólny8 / 2
Produkcja surowców do wytwarzania żywności funkcjonalnejtechnologia rybna6 / 20
Produkcja surowców rybackich - akwakulturatechnologia rybna
Przetwórstwo skorupiaków i mięczakówtechnologia rybna
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 18
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościżywienie człowieka5 / 18
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 18
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościtechnologia rybna6 / 21
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościtechnologia i biotechnologia żywności
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościżywienie człowieka
Systematyka rybtechnologia rybna
Systemy zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznychprzedmiot wspólny9 / 1
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywnościprzedmiot wspólny9 / 2
Szkodniki w przemyśle spożywczymocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 19
Szkodniki w przemyśle spożywczymżywienie człowieka5 / 19
Szkodniki w przemyśle spożywczymtechnologia i biotechnologia żywności4 / 19
Szkodniki w przemyśle spożywczymtechnologia rybna6 / 22
Technologia i organizacja usług gastronomicznychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 20
Technologia i organizacja usług gastronomicznychżywienie człowieka5 / 20
Technologia i organizacja usług gastronomicznychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 20
Technologia i organizacja usług gastronomicznychtechnologia rybna6 / 23
Technologia pasz i koncentratów paszowychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 21
Technologia pasz i koncentratów paszowychżywienie człowieka5 / 21
Technologia pasz i koncentratów paszowychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 21
Technologia pasz i koncentratów paszowychtechnologia rybna6 / 24
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejtechnologia i biotechnologia żywności
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejżywienie człowieka
Technologia produktów cukierniczychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 22
Technologia produktów cukierniczychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 22
Technologia produktów cukierniczychżywienie człowieka5 / 22
Transport chłodniczyocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 23
Transport chłodniczytechnologia i biotechnologia żywności4 / 23
Transport chłodniczytechnologia rybna6 / 25
Transport chłodniczyżywienie człowieka5 / 23
Utrwalanie żywności a jej jakość i bezpieczeństwoprzedmiot wspólny7 / 2
Wybrane działy w technologii produktów rybnychtechnologia rybna
Wybrane działy w analizie i ocenie jakości żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 24
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 24
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościtechnologia rybna6 / 26
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościżywienie człowieka5 / 24
Wybrane działy w dietetyceżywienie człowieka
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 25
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstważywienie człowieka5 / 25
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwatechnologia i biotechnologia żywności4 / 25
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwatechnologia rybna6 / 27
Wybrane działy w technologii produktów roślinnychtechnologia i biotechnologia żywności
Wybrane działy w technologii żywnościtechnologia rybna
Wybrane działy w technologii żywnościżywienie człowieka
Wybrane działy w technologii żywności pochodzenia zwierzęcego (blok)technologia i biotechnologia żywności
Wybrane działy z reologiiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 26
Wybrane działy z reologiitechnologia i biotechnologia żywności4 / 26
Wybrane działy z reologiiżywienie człowieka5 / 26
Wybrane działy z technologii mleczarskiejocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 27
Wybrane działy z technologii mleczarskiejżywienie człowieka5 / 27
Wybrane działy z technologii mleczarskiejtechnologia i biotechnologia żywności4 / 27
Wybrane działy z technologii mleczarskiejtechnologia rybna6 / 28
Wybrane działy z technologii żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Wybrane działy z toksykologiiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 28
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymtechnologia i biotechnologia żywności4 / 28
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymżywienie człowieka5 / 28
Zarządzanie jakością żywnościżywienie człowieka
Zarządzanie jakością żywnościtechnologia i biotechnologia żywności
Zarządzanie jakością żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Zarządzanie jakością żywnościtechnologia rybna
Zasady żywienia i dietetykiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Zasady żywienia i dietetykitechnologia i biotechnologia żywności
Zasady żywienia i dietetykitechnologia rybna
Żywienie różnych grup ludnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 29
Żywienie różnych grup ludnościżywienie człowieka5 / 29
Żywienie różnych grup ludnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 29
Żywienie różnych grup ludnościtechnologia rybna6 / 29
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 30
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychżywienie człowieka5 / 30
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 30
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychtechnologia rybna6 / 30
Żywieniowa promocja zdrowiatechnologia rybna
Żywieniowa promocja zdrowiaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Żywieniowa promocja zdrowiatechnologia i biotechnologia żywności
Żywność i żywienie w dobie globalizacjiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 31
Żywność i żywienie w dobie globalizacjitechnologia i biotechnologia żywności4 / 31
Żywność i żywienie w dobie globalizacjiżywienie człowieka5 / 31

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bioetykaprzedmiot wspólny2 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny3 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny3 / 2
Komunikacja i korespondencja handlowaprzedmiot wspólny2 / 2
Komunikacja społecznaprzedmiot wspólny2 / 3
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracyprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy magisterskiejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Techniki negocjacjiprzedmiot wspólny2 / 4
Uwarunkowania prawne prowadzenia działalności gospodarczejprzedmiot wspólny
Praktyka produkcyjno - organizacyjna (4 tygodnie)przedmiot wspólny
Enzymologiaprzedmiot wspólny
Informatyka stosowanaprzedmiot wspólny
Statystyka stosowanaprzedmiot wspólny
Alergie w żywnościprzedmiot wspólny
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia roślinnegoprzedmiot wspólny
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny
Mikrobiologia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny
Podstawy fizjologii żywieniaprzedmiot wspólny
Projektowanie i eksploatacja linii technologicznych.przedmiot wspólny
Projektowanie nowych produktów żywnościowychprzedmiot wspólny
Technologia żywności pochodzenia wodnegoprzedmiot wspólny
Tworzenie i rozwój form indywidualnej przedsiębiorczościprzedmiot wspólny
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)przedmiot wspólny
Nowoczesne metody utrwalania żywnościprzedmiot wspólny7 / 1
Procesy membranowe w ochronie środowiskaprzedmiot wspólny8 / 1
Procesy technologiczne w oczyszczaniu ścieków poprodukcyjnychprzedmiot wspólny8 / 2
Systemy zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznychprzedmiot wspólny9 / 1
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywnościprzedmiot wspólny9 / 2
Utrwalanie żywności a jej jakość i bezpieczeństwoprzedmiot wspólny7 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności ocena, analiza i zarządzanie jakością żywności

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alergie pokarmoweocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 1
Analityka żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 2
Biologiczne podstawy jakości mięsaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 3
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 4
Fizjologia człowiekaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 5
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 6
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 7
Kultura żywienia w różnych regionach świataocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 8
Mikrobiologia przemysłowaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 9
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 10
Ogólne towaroznawstwo żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 11
Opakowania i systemy pakująceocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 12
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 13
Patogeny w żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 14
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegoocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 15
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegoocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 16
Prawo żywnościoweocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 17
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 18
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Szkodniki w przemyśle spożywczymocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 19
Technologia i organizacja usług gastronomicznychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 20
Technologia pasz i koncentratów paszowychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 21
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Technologia produktów cukierniczychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 22
Transport chłodniczyocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 23
Wybrane działy w analizie i ocenie jakości żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 24
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 25
Wybrane działy z reologiiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 26
Wybrane działy z technologii mleczarskiejocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 27
Wybrane działy z technologii żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Wybrane działy z toksykologiiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 28
Zarządzanie jakością żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Zasady żywienia i dietetykiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Żywienie różnych grup ludnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 29
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 30
Żywieniowa promocja zdrowiaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Żywność i żywienie w dobie globalizacjiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 31

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności żywienie człowieka

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alergie pokarmoweżywienie człowieka5 / 1
Analityka żywnościżywienie człowieka5 / 2
Biochemiczne i fizjologiczne podstawy zdrowiażywienie człowieka
Biologiczne podstawy jakości mięsażywienie człowieka5 / 3
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejżywienie człowieka5 / 4
Fizjologia człowiekażywienie człowieka5 / 5
Higiena w przemyśle spożywczymżywienie człowieka
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańżywienie człowieka5 / 6
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybżywienie człowieka5 / 7
Kultura żywienia w różnych regionach światażywienie człowieka5 / 8
Mikrobiologia przemysłoważywienie człowieka5 / 9
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiżywienie człowieka5 / 10
Ogólne towaroznawstwo żywnościżywienie człowieka5 / 11
Opakowania i systemy pakująceżywienie człowieka5 / 12
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegożywienie człowieka5 / 13
Patofizjologia w żywieniu człowiekażywienie człowieka
Patogeny w żywnościżywienie człowieka5 / 14
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegożywienie człowieka5 / 15
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegożywienie człowieka5 / 16
Prawo żywnościoweżywienie człowieka5 / 17
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościżywienie człowieka5 / 18
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościżywienie człowieka
Szkodniki w przemyśle spożywczymżywienie człowieka5 / 19
Technologia i organizacja usług gastronomicznychżywienie człowieka5 / 20
Technologia pasz i koncentratów paszowychżywienie człowieka5 / 21
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejżywienie człowieka
Technologia produktów cukierniczychżywienie człowieka5 / 22
Transport chłodniczyżywienie człowieka5 / 23
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościżywienie człowieka5 / 24
Wybrane działy w dietetyceżywienie człowieka
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstważywienie człowieka5 / 25
Wybrane działy w technologii żywnościżywienie człowieka
Wybrane działy z reologiiżywienie człowieka5 / 26
Wybrane działy z technologii mleczarskiejżywienie człowieka5 / 27
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymżywienie człowieka5 / 28
Zarządzanie jakością żywnościżywienie człowieka
Żywienie różnych grup ludnościżywienie człowieka5 / 29
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychżywienie człowieka5 / 30
Żywność i żywienie w dobie globalizacjiżywienie człowieka5 / 31

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności technologia i biotechnologia żywności

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alergie pokarmowetechnologia i biotechnologia żywności4 / 1
Analityka żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 2
Biologiczne podstawy jakości mięsatechnologia i biotechnologia żywności4 / 3
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejtechnologia i biotechnologia żywności4 / 4
Fizjologia człowiekatechnologia i biotechnologia żywności4 / 5
Higiena w przemyśle spożywczymtechnologia i biotechnologia żywności
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańtechnologia i biotechnologia żywności4 / 6
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybtechnologia i biotechnologia żywności4 / 7
Kultura żywienia w różnych regionach światatechnologia i biotechnologia żywności4 / 8
Mikrobiologia przemysłowatechnologia i biotechnologia żywności4 / 9
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiitechnologia i biotechnologia żywności4 / 10
Ogólne towaroznawstwo żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 11
Opakowania i systemy pakującetechnologia i biotechnologia żywności4 / 12
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegotechnologia i biotechnologia żywności4 / 13
Patogeny w żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 14
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegotechnologia i biotechnologia żywności4 / 15
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegotechnologia i biotechnologia żywności4 / 16
Prawo żywnościowetechnologia i biotechnologia żywności4 / 17
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 18
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościtechnologia i biotechnologia żywności
Szkodniki w przemyśle spożywczymtechnologia i biotechnologia żywności4 / 19
Technologia i organizacja usług gastronomicznychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 20
Technologia pasz i koncentratów paszowychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 21
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejtechnologia i biotechnologia żywności
Technologia produktów cukierniczychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 22
Transport chłodniczytechnologia i biotechnologia żywności4 / 23
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 24
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwatechnologia i biotechnologia żywności4 / 25
Wybrane działy w technologii produktów roślinnychtechnologia i biotechnologia żywności
Wybrane działy w technologii żywności pochodzenia zwierzęcego (blok)technologia i biotechnologia żywności
Wybrane działy z reologiitechnologia i biotechnologia żywności4 / 26
Wybrane działy z technologii mleczarskiejtechnologia i biotechnologia żywności4 / 27
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymtechnologia i biotechnologia żywności4 / 28
Zarządzanie jakością żywnościtechnologia i biotechnologia żywności
Zasady żywienia i dietetykitechnologia i biotechnologia żywności
Żywienie różnych grup ludnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 29
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 30
Żywieniowa promocja zdrowiatechnologia i biotechnologia żywności
Żywność i żywienie w dobie globalizacjitechnologia i biotechnologia żywności4 / 31

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności technologia rybna

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alergie pokarmowetechnologia rybna6 / 1
Analityka żywnościtechnologia rybna6 / 2
Bioinżynieria w przetwórstwie ryb i owoców morzatechnologia rybna6 / 3
Biologiczne podstawy jakości mięsatechnologia rybna6 / 4
Biologiczne przetwarzanie odpadów w przetwórstwie ryb i owoców morzatechnologia rybna6 / 5
Biologiczne zasoby wódtechnologia rybna
Certyfikacja w produkcji rybackiejtechnologia rybna
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejtechnologia rybna6 / 6
Fizjologia człowiekatechnologia rybna6 / 7
Gospodarka odpadami w zakładzie przetwórstwa rybnegotechnologia rybna
Higiena w przemyśle spożywczymtechnologia rybna
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańtechnologia rybna6 / 8
Identyfikacja surowców i żywności pochodzenia wodnegotechnologia rybna
Inżynieria genetycznatechnologia rybna6 / 9
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybtechnologia rybna6 / 10
Mikrobiologia przemysłowatechnologia rybna6 / 11
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiitechnologia rybna6 / 12
Ogólne towaroznawstwo żywnościtechnologia rybna6 / 13
Opakowania i systemy pakującetechnologia rybna6 / 14
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegotechnologia rybna6 / 15
Patogeny w żywnościtechnologia rybna6 / 16
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegotechnologia rybna6 / 17
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegotechnologia rybna6 / 18
Prawo żywnościowetechnologia rybna6 / 19
Produkcja surowców do wytwarzania żywności funkcjonalnejtechnologia rybna6 / 20
Produkcja surowców rybackich - akwakulturatechnologia rybna
Przetwórstwo skorupiaków i mięczakówtechnologia rybna
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościtechnologia rybna6 / 21
Systematyka rybtechnologia rybna
Szkodniki w przemyśle spożywczymtechnologia rybna6 / 22
Technologia i organizacja usług gastronomicznychtechnologia rybna6 / 23
Technologia pasz i koncentratów paszowychtechnologia rybna6 / 24
Transport chłodniczytechnologia rybna6 / 25
Wybrane działy w technologii produktów rybnychtechnologia rybna
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościtechnologia rybna6 / 26
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwatechnologia rybna6 / 27
Wybrane działy w technologii żywnościtechnologia rybna
Wybrane działy z technologii mleczarskiejtechnologia rybna6 / 28
Zarządzanie jakością żywnościtechnologia rybna
Zasady żywienia i dietetykitechnologia rybna
Żywienie różnych grup ludnościtechnologia rybna6 / 29
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychtechnologia rybna6 / 30
Żywieniowa promocja zdrowiatechnologia rybna

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bioetykaprzedmiot wspólny2 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny3 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny3 / 2
Komunikacja i korespondencja handlowaprzedmiot wspólny2 / 2
Komunikacja społecznaprzedmiot wspólny2 / 3
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracyprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy magisterskiejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Techniki negocjacjiprzedmiot wspólny2 / 4
Uwarunkowania prawne prowadzenia działalności gospodarczejprzedmiot wspólny
Praktyka produkcyjno - organizacyjna (4 tygodnie)przedmiot wspólny
Enzymologiaprzedmiot wspólny
Informatyka stosowanaprzedmiot wspólny
Statystyka stosowanaprzedmiot wspólny
Alergie w żywnościprzedmiot wspólny
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia roślinnegoprzedmiot wspólny
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny
Mikrobiologia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny
Podstawy fizjologii żywieniaprzedmiot wspólny
Projektowanie i eksploatacja linii technologicznych.przedmiot wspólny
Projektowanie nowych produktów żywnościowychprzedmiot wspólny
Technologia żywności pochodzenia wodnegoprzedmiot wspólny
Tworzenie i rozwój form indywidualnej przedsiębiorczościprzedmiot wspólny
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)przedmiot wspólny
Alergie pokarmoweocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 1
Alergie pokarmoweżywienie człowieka5 / 1
Alergie pokarmowetechnologia i biotechnologia żywności4 / 1
Alergie pokarmowetechnologia rybna6 / 1
Analityka żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 2
Analityka żywnościżywienie człowieka5 / 2
Analityka żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 2
Analityka żywnościtechnologia rybna6 / 2
Biochemiczne i fizjologiczne podstawy zdrowiażywienie człowieka
Bioinżynieria w przetwórstwie ryb i owoców morzatechnologia rybna6 / 3
Biologiczne podstawy jakości mięsaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 3
Biologiczne podstawy jakości mięsażywienie człowieka5 / 3
Biologiczne podstawy jakości mięsatechnologia i biotechnologia żywności4 / 3
Biologiczne podstawy jakości mięsatechnologia rybna6 / 4
Biologiczne przetwarzanie odpadów w przetwórstwie ryb i owoców morzatechnologia rybna6 / 5
Biologiczne zasoby wódtechnologia rybna
Certyfikacja w produkcji rybackiejtechnologia rybna
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 4
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejżywienie człowieka5 / 4
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejtechnologia i biotechnologia żywności4 / 4
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejtechnologia rybna6 / 6
Fizjologia człowiekaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 5
Fizjologia człowiekażywienie człowieka5 / 5
Fizjologia człowiekatechnologia i biotechnologia żywności4 / 5
Fizjologia człowiekatechnologia rybna6 / 7
Gospodarka odpadami w zakładzie przetwórstwa rybnegotechnologia rybna
Higiena w przemyśle spożywczymtechnologia rybna
Higiena w przemyśle spożywczymżywienie człowieka
Higiena w przemyśle spożywczymtechnologia i biotechnologia żywności
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 6
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańżywienie człowieka5 / 6
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańtechnologia i biotechnologia żywności4 / 6
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańtechnologia rybna6 / 8
Identyfikacja surowców i żywności pochodzenia wodnegotechnologia rybna
Inżynieria genetycznatechnologia rybna6 / 9
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 7
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybżywienie człowieka5 / 7
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybtechnologia i biotechnologia żywności4 / 7
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybtechnologia rybna6 / 10
Kultura żywienia w różnych regionach świataocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 8
Kultura żywienia w różnych regionach światatechnologia i biotechnologia żywności4 / 8
Kultura żywienia w różnych regionach światażywienie człowieka5 / 8
Mikrobiologia przemysłowaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 9
Mikrobiologia przemysłoważywienie człowieka5 / 9
Mikrobiologia przemysłowatechnologia i biotechnologia żywności4 / 9
Mikrobiologia przemysłowatechnologia rybna6 / 11
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 10
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiżywienie człowieka5 / 10
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiitechnologia i biotechnologia żywności4 / 10
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiitechnologia rybna6 / 12
Nowoczesne metody utrwalania żywnościprzedmiot wspólny7 / 1
Ogólne towaroznawstwo żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 11
Ogólne towaroznawstwo żywnościżywienie człowieka5 / 11
Ogólne towaroznawstwo żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 11
Ogólne towaroznawstwo żywnościtechnologia rybna6 / 13
Opakowania i systemy pakująceocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 12
Opakowania i systemy pakująceżywienie człowieka5 / 12
Opakowania i systemy pakującetechnologia i biotechnologia żywności4 / 12
Opakowania i systemy pakującetechnologia rybna6 / 14
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 13
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegożywienie człowieka5 / 13
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegotechnologia i biotechnologia żywności4 / 13
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegotechnologia rybna6 / 15
Patofizjologia w żywieniu człowiekażywienie człowieka
Patogeny w żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 14
Patogeny w żywnościżywienie człowieka5 / 14
Patogeny w żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 14
Patogeny w żywnościtechnologia rybna6 / 16
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegoocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 15
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegożywienie człowieka5 / 15
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegotechnologia i biotechnologia żywności4 / 15
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegotechnologia rybna6 / 17
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegoocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 16
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegożywienie człowieka5 / 16
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegotechnologia i biotechnologia żywności4 / 16
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegotechnologia rybna6 / 18
Prawo żywnościoweocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 17
Prawo żywnościoweżywienie człowieka5 / 17
Prawo żywnościowetechnologia i biotechnologia żywności4 / 17
Prawo żywnościowetechnologia rybna6 / 19
Procesy membranowe w ochronie środowiskaprzedmiot wspólny8 / 1
Procesy technologiczne w oczyszczaniu ścieków poprodukcyjnychprzedmiot wspólny8 / 2
Produkcja surowców do wytwarzania żywności funkcjonalnejtechnologia rybna6 / 20
Produkcja surowców rybackich - akwakulturatechnologia rybna
Przetwórstwo skorupiaków i mięczakówtechnologia rybna
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 18
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościżywienie człowieka5 / 18
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 18
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościtechnologia rybna6 / 21
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościtechnologia i biotechnologia żywności
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościżywienie człowieka
Systematyka rybtechnologia rybna
Systemy zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznychprzedmiot wspólny9 / 1
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywnościprzedmiot wspólny9 / 2
Szkodniki w przemyśle spożywczymocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 19
Szkodniki w przemyśle spożywczymżywienie człowieka5 / 19
Szkodniki w przemyśle spożywczymtechnologia i biotechnologia żywności4 / 19
Szkodniki w przemyśle spożywczymtechnologia rybna6 / 22
Technologia i organizacja usług gastronomicznychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 20
Technologia i organizacja usług gastronomicznychżywienie człowieka5 / 20
Technologia i organizacja usług gastronomicznychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 20
Technologia i organizacja usług gastronomicznychtechnologia rybna6 / 23
Technologia pasz i koncentratów paszowychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 21
Technologia pasz i koncentratów paszowychżywienie człowieka5 / 21
Technologia pasz i koncentratów paszowychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 21
Technologia pasz i koncentratów paszowychtechnologia rybna6 / 24
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejtechnologia i biotechnologia żywności
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejżywienie człowieka
Technologia produktów cukierniczychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 22
Technologia produktów cukierniczychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 22
Technologia produktów cukierniczychżywienie człowieka5 / 22
Transport chłodniczyocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 23
Transport chłodniczytechnologia i biotechnologia żywności4 / 23
Transport chłodniczytechnologia rybna6 / 25
Transport chłodniczyżywienie człowieka5 / 23
Utrwalanie żywności a jej jakość i bezpieczeństwoprzedmiot wspólny7 / 2
Wybrane działy w technologii produktów rybnychtechnologia rybna
Wybrane działy w analizie i ocenie jakości żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 24
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 24
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościtechnologia rybna6 / 26
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościżywienie człowieka5 / 24
Wybrane działy w dietetyceżywienie człowieka
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 25
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstważywienie człowieka5 / 25
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwatechnologia i biotechnologia żywności4 / 25
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwatechnologia rybna6 / 27
Wybrane działy w technologii produktów roślinnychtechnologia i biotechnologia żywności
Wybrane działy w technologii żywnościtechnologia rybna
Wybrane działy w technologii żywnościżywienie człowieka
Wybrane działy w technologii żywności pochodzenia zwierzęcego (blok)technologia i biotechnologia żywności
Wybrane działy z reologiiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 26
Wybrane działy z reologiitechnologia i biotechnologia żywności4 / 26
Wybrane działy z reologiiżywienie człowieka5 / 26
Wybrane działy z technologii mleczarskiejocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 27
Wybrane działy z technologii mleczarskiejżywienie człowieka5 / 27
Wybrane działy z technologii mleczarskiejtechnologia i biotechnologia żywności4 / 27
Wybrane działy z technologii mleczarskiejtechnologia rybna6 / 28
Wybrane działy z technologii żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Wybrane działy z toksykologiiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 28
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymtechnologia i biotechnologia żywności4 / 28
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymżywienie człowieka5 / 28
Zarządzanie jakością żywnościżywienie człowieka
Zarządzanie jakością żywnościtechnologia i biotechnologia żywności
Zarządzanie jakością żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Zarządzanie jakością żywnościtechnologia rybna
Zasady żywienia i dietetykiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Zasady żywienia i dietetykitechnologia i biotechnologia żywności
Zasady żywienia i dietetykitechnologia rybna
Żywienie różnych grup ludnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 29
Żywienie różnych grup ludnościżywienie człowieka5 / 29
Żywienie różnych grup ludnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 29
Żywienie różnych grup ludnościtechnologia rybna6 / 29
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 30
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychżywienie człowieka5 / 30
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 30
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychtechnologia rybna6 / 30
Żywieniowa promocja zdrowiatechnologia rybna
Żywieniowa promocja zdrowiaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Żywieniowa promocja zdrowiatechnologia i biotechnologia żywności
Żywność i żywienie w dobie globalizacjiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 31
Żywność i żywienie w dobie globalizacjitechnologia i biotechnologia żywności4 / 31
Żywność i żywienie w dobie globalizacjiżywienie człowieka5 / 31

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bioetykaprzedmiot wspólny2 / 1
Komunikacja i korespondencja handlowaprzedmiot wspólny2 / 2
Komunikacja społecznaprzedmiot wspólny2 / 3
Techniki negocjacjiprzedmiot wspólny2 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiprzedmiot wspólny3 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny3 / 2

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracyprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy magisterskiejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Uwarunkowania prawne prowadzenia działalności gospodarczejprzedmiot wspólny
Praktyka produkcyjno - organizacyjna (4 tygodnie)przedmiot wspólny
Enzymologiaprzedmiot wspólny
Informatyka stosowanaprzedmiot wspólny
Statystyka stosowanaprzedmiot wspólny
Alergie w żywnościprzedmiot wspólny
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia roślinnegoprzedmiot wspólny
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny
Mikrobiologia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny
Podstawy fizjologii żywieniaprzedmiot wspólny
Projektowanie i eksploatacja linii technologicznych.przedmiot wspólny
Projektowanie nowych produktów żywnościowychprzedmiot wspólny
Technologia żywności pochodzenia wodnegoprzedmiot wspólny
Tworzenie i rozwój form indywidualnej przedsiębiorczościprzedmiot wspólny
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)przedmiot wspólny
Biochemiczne i fizjologiczne podstawy zdrowiażywienie człowieka
Biologiczne zasoby wódtechnologia rybna
Certyfikacja w produkcji rybackiejtechnologia rybna
Gospodarka odpadami w zakładzie przetwórstwa rybnegotechnologia rybna
Higiena w przemyśle spożywczymtechnologia rybna
Higiena w przemyśle spożywczymżywienie człowieka
Higiena w przemyśle spożywczymtechnologia i biotechnologia żywności
Identyfikacja surowców i żywności pochodzenia wodnegotechnologia rybna
Patofizjologia w żywieniu człowiekażywienie człowieka
Produkcja surowców rybackich - akwakulturatechnologia rybna
Przetwórstwo skorupiaków i mięczakówtechnologia rybna
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościtechnologia i biotechnologia żywności
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościżywienie człowieka
Systematyka rybtechnologia rybna
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejtechnologia i biotechnologia żywności
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejżywienie człowieka
Wybrane działy w technologii produktów rybnychtechnologia rybna
Wybrane działy w analizie i ocenie jakości żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Wybrane działy w dietetyceżywienie człowieka
Wybrane działy w technologii produktów roślinnychtechnologia i biotechnologia żywności
Wybrane działy w technologii żywnościtechnologia rybna
Wybrane działy w technologii żywnościżywienie człowieka
Wybrane działy w technologii żywności pochodzenia zwierzęcego (blok)technologia i biotechnologia żywności
Wybrane działy z technologii żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Wybrane działy z toksykologiiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Zarządzanie jakością żywnościżywienie człowieka
Zarządzanie jakością żywnościtechnologia i biotechnologia żywności
Zarządzanie jakością żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Zarządzanie jakością żywnościtechnologia rybna
Zasady żywienia i dietetykiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Zasady żywienia i dietetykitechnologia i biotechnologia żywności
Zasady żywienia i dietetykitechnologia rybna
Żywieniowa promocja zdrowiatechnologia rybna
Żywieniowa promocja zdrowiaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
Żywieniowa promocja zdrowiatechnologia i biotechnologia żywności

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alergie pokarmoweocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 1
Analityka żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 2
Biologiczne podstawy jakości mięsaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 3
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 4
Fizjologia człowiekaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 5
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 6
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 7
Kultura żywienia w różnych regionach świataocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 8
Mikrobiologia przemysłowaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 9
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 10
Ogólne towaroznawstwo żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 11
Opakowania i systemy pakująceocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 12
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 13
Patogeny w żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 14
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegoocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 15
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegoocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 16
Prawo żywnościoweocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 17
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 18
Szkodniki w przemyśle spożywczymocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 19
Technologia i organizacja usług gastronomicznychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 20
Technologia pasz i koncentratów paszowychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 21
Technologia produktów cukierniczychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 22
Transport chłodniczyocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 23
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 24
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 25
Wybrane działy z reologiiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 26
Wybrane działy z technologii mleczarskiejocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 27
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 28
Żywienie różnych grup ludnościocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 29
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 30
Żywność i żywienie w dobie globalizacjiocena, analiza i zarządzanie jakością żywności1 / 31

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alergie pokarmoweżywienie człowieka5 / 1
Analityka żywnościżywienie człowieka5 / 2
Biologiczne podstawy jakości mięsażywienie człowieka5 / 3
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejżywienie człowieka5 / 4
Fizjologia człowiekażywienie człowieka5 / 5
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańżywienie człowieka5 / 6
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybżywienie człowieka5 / 7
Kultura żywienia w różnych regionach światażywienie człowieka5 / 8
Mikrobiologia przemysłoważywienie człowieka5 / 9
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiżywienie człowieka5 / 10
Ogólne towaroznawstwo żywnościżywienie człowieka5 / 11
Opakowania i systemy pakująceżywienie człowieka5 / 12
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegożywienie człowieka5 / 13
Patogeny w żywnościżywienie człowieka5 / 14
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegożywienie człowieka5 / 15
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegożywienie człowieka5 / 16
Prawo żywnościoweżywienie człowieka5 / 17
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościżywienie człowieka5 / 18
Szkodniki w przemyśle spożywczymżywienie człowieka5 / 19
Technologia i organizacja usług gastronomicznychżywienie człowieka5 / 20
Technologia pasz i koncentratów paszowychżywienie człowieka5 / 21
Technologia produktów cukierniczychżywienie człowieka5 / 22
Transport chłodniczyżywienie człowieka5 / 23
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościżywienie człowieka5 / 24
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstważywienie człowieka5 / 25
Wybrane działy z reologiiżywienie człowieka5 / 26
Wybrane działy z technologii mleczarskiejżywienie człowieka5 / 27
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymżywienie człowieka5 / 28
Żywienie różnych grup ludnościżywienie człowieka5 / 29
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychżywienie człowieka5 / 30
Żywność i żywienie w dobie globalizacjiżywienie człowieka5 / 31

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alergie pokarmowetechnologia i biotechnologia żywności4 / 1
Analityka żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 2
Biologiczne podstawy jakości mięsatechnologia i biotechnologia żywności4 / 3
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejtechnologia i biotechnologia żywności4 / 4
Fizjologia człowiekatechnologia i biotechnologia żywności4 / 5
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańtechnologia i biotechnologia żywności4 / 6
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybtechnologia i biotechnologia żywności4 / 7
Kultura żywienia w różnych regionach światatechnologia i biotechnologia żywności4 / 8
Mikrobiologia przemysłowatechnologia i biotechnologia żywności4 / 9
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiitechnologia i biotechnologia żywności4 / 10
Ogólne towaroznawstwo żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 11
Opakowania i systemy pakującetechnologia i biotechnologia żywności4 / 12
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegotechnologia i biotechnologia żywności4 / 13
Patogeny w żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 14
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegotechnologia i biotechnologia żywności4 / 15
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegotechnologia i biotechnologia żywności4 / 16
Prawo żywnościowetechnologia i biotechnologia żywności4 / 17
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 18
Szkodniki w przemyśle spożywczymtechnologia i biotechnologia żywności4 / 19
Technologia i organizacja usług gastronomicznychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 20
Technologia pasz i koncentratów paszowychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 21
Technologia produktów cukierniczychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 22
Transport chłodniczytechnologia i biotechnologia żywności4 / 23
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 24
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwatechnologia i biotechnologia żywności4 / 25
Wybrane działy z reologiitechnologia i biotechnologia żywności4 / 26
Wybrane działy z technologii mleczarskiejtechnologia i biotechnologia żywności4 / 27
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymtechnologia i biotechnologia żywności4 / 28
Żywienie różnych grup ludnościtechnologia i biotechnologia żywności4 / 29
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychtechnologia i biotechnologia żywności4 / 30
Żywność i żywienie w dobie globalizacjitechnologia i biotechnologia żywności4 / 31

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alergie pokarmowetechnologia rybna6 / 1
Analityka żywnościtechnologia rybna6 / 2
Bioinżynieria w przetwórstwie ryb i owoców morzatechnologia rybna6 / 3
Biologiczne podstawy jakości mięsatechnologia rybna6 / 4
Biologiczne przetwarzanie odpadów w przetwórstwie ryb i owoców morzatechnologia rybna6 / 5
Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejtechnologia rybna6 / 6
Fizjologia człowiekatechnologia rybna6 / 7
Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańtechnologia rybna6 / 8
Inżynieria genetycznatechnologia rybna6 / 9
Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybtechnologia rybna6 / 10
Mikrobiologia przemysłowatechnologia rybna6 / 11
Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiitechnologia rybna6 / 12
Ogólne towaroznawstwo żywnościtechnologia rybna6 / 13
Opakowania i systemy pakującetechnologia rybna6 / 14
Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegotechnologia rybna6 / 15
Patogeny w żywnościtechnologia rybna6 / 16
Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegotechnologia rybna6 / 17
Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegotechnologia rybna6 / 18
Prawo żywnościowetechnologia rybna6 / 19
Produkcja surowców do wytwarzania żywności funkcjonalnejtechnologia rybna6 / 20
Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościtechnologia rybna6 / 21
Szkodniki w przemyśle spożywczymtechnologia rybna6 / 22
Technologia i organizacja usług gastronomicznychtechnologia rybna6 / 23
Technologia pasz i koncentratów paszowychtechnologia rybna6 / 24
Transport chłodniczytechnologia rybna6 / 25
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościtechnologia rybna6 / 26
Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwatechnologia rybna6 / 27
Wybrane działy z technologii mleczarskiejtechnologia rybna6 / 28
Żywienie różnych grup ludnościtechnologia rybna6 / 29
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychtechnologia rybna6 / 30

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Nowoczesne metody utrwalania żywnościprzedmiot wspólny7 / 1
Utrwalanie żywności a jej jakość i bezpieczeństwoprzedmiot wspólny7 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Procesy membranowe w ochronie środowiskaprzedmiot wspólny8 / 1
Procesy technologiczne w oczyszczaniu ścieków poprodukcyjnychprzedmiot wspólny8 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Systemy zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznychprzedmiot wspólny9 / 1
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywnościprzedmiot wspólny9 / 2