Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Żywienie człowieka - promocja zdrowia
Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Dietetyka | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 14 |
ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 2,0 | 0,4 | 12 | |||
Podstawy higieny żywności | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 14 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 10 | |||
Toksykologia żywności | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,4 | 14 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Antropometryczna analiza stanu odżywienia | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 1,0 | 0,2 | 6 |
Żywieniowa promocja zdrowia | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,2 | 10 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Edukacja i poradnictwo żywieniowe | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 10 |
Fizjologia żywienia człowieka | zaliczenie | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 21 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 0,7 | 18 |