Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Żywienie człowieka - promocja zdrowia
Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Czynniki wpływające na zachowania żywieniowe człowieka | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 4,0 | 1,2 | 38 |
Egzamin końcowy | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 5,0 | 0,0 | 1 |
Metodyka nauczania przedmiotów zawodowych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 10 |
ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 2,0 | 0,3 | 10 | |||
Mody i systemy żywieniowe | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,4 | 12 |
ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 2,0 | 0,4 | 8 | |||
Szkolenie z zakresu obsługi programów komputerowych dotyczących oceny sposobu żywienia | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 1,0 | 0,1 | 2 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Alergie pokarmowe | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,4 | 14 |
Zioła i przyprawy w żywieniu człowieka | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 11 |
Żywienie w różnych stanach fizjologicznych | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 14 |
ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 2,0 | 0,4 | 8 |