Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Człowiek w procesie pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,010

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biochemiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,030

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Mikrobiologia ogólnaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne3,02,045
Mikrobiologia żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,015
Reologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy chłodnictwa i przechowalnictwaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Podstawy technologii rybnejegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,030
Surowce dla przetwórstwa spożywczego (blok)zaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015
wykładyaudytoryjne2,01,030

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 6 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Antropometryczna analiza stanu odżywienia człowiekazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
laboratoriapraktyczne1,01,0153
2 Behawioralne uwarunkowania zachowań żywieniowychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
laboratoriapraktyczne1,01,0153
3 Probiotyki w żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153
4 Składniki żywności a odpornośćzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153
5 Zasady i organizacja pracy w gabinetach dietetycznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0153
wykładyaudytoryjne1,01,0153
6 Żywność funkcjonalna i dietetycznazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
laboratoriapraktyczne1,01,0153