Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka
Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Człowiek w procesie pracy | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 10 | 3 |
Ekonomia z elementami prawa | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 | 1 |
Przygotowanie pracy dyplomowej | zaliczenie | 15,0 | praca dyplomowa | praktyczne | 15,0 | 0,0 | 0 | 7 |
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 2,0 | seminaria | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 15 | 7 |
Technologia informacyjna | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,0 | 15 | 2 | |||
Wychowanie fizyczne | zaliczenie | 0,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 45 | 2 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka zawodowa | zaliczenie | 6,0 | praktyki | praktyczne | 6,0 | 0,0 | 6 | 4 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Biochemia | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 | |||
Chemia ogólna i nieorganiczna | egzamin | 7,0 | wykłady | audytoryjne | 4,0 | 1,0 | 30 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 1 | |||
Chemia organiczna | egzamin | 7,0 | wykłady | audytoryjne | 4,0 | 1,0 | 30 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 30 | 2 | |||
Ekologia i ochrona środowiska | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 5 |
Fizyka z elementami biofizyki | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 2 | |||
Matematyka | egzamin | 4,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 | |||
Statystyka | egzamin | 5,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 30 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 1 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Analiza i ocena jakości żywności | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 45 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 | 6 | |||
Chemia żywności | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 | |||
Higiena i toksykologia żywności | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 45 | 1 | |||
Inżynieria procesowa | egzamin | 5,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 30 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 | |||
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczego | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 | 1 | |||
Mikrobiologia ogólna | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 45 | 3 | |||
Mikrobiologia żywności | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 15 | 3 | |||
Ogólna technologia żywności | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 | |||
Opakowania do żywności i systemy pakujące | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 | |||
Podstawy genetyki człowieka z elementami nutrigenomiki | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,5 | 30 | 6 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 3,0 | 0,5 | 30 | 6 | |||
Reologia żywności | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 | |||
Towaroznawstwo żywności z elementami prawa żywnościowego | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 11 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 12 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 13 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Budowa ustroju ludzkiego | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 45 | 4 | |||
Dietetyka | egzamin | 7,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 4,0 | 1,0 | 45 | 5 | |||
Edukacja żywieniowa | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 7 |
Fizjologia człowieka | egzamin | 8,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 5 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 30 | 5 | |||
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 45 | 5 | |||
Fizjologia żywienia | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 4,0 | 2,0 | 45 | 6 | |||
Jakość żywności w łańcuchu technologicznym | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | 7 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 7 | |||
Organizacja i funkcjonowanie małych firm | zaliczenie | 3,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 5 | |||
Patofizjologia | egzamin | 6,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 | 6 | |||
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 6 | |||
Podstawy biotechnologii | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 4 | |||
Podstawy chłodnictwa i przechowalnictwa | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 | |||
Podstawy przetwórstwa surowców drobiowych | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 4 | |||
Podstawy technologicznego projektowania zakładów przemysłu spożywczego | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 7 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 7 | |||
Podstawy technologii gastronomicznej | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 5 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 5 | |||
Podstawy technologii mięsa | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 4 | |||
Podstawy technologii mleczarskiej | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 6 | |||
Podstawy technologii roślinnej | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 5 | |||
Podstawy technologii rybnej | egzamin | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 | |||
Podstawy technologii spożywczych produktów fermentowanych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 6 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | 6 | |||
Projektowanie nowych produktów żywnościowych (blok) | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 30 | 7 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 | 7 | |||
Surowce dla przetwórstwa spożywczego (blok) | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 | |||
Żywienie człowieka | egzamin | 6,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 0,1 | 15 | 4 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | 4 | |||
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 | 4 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 | 6 |
Szkolenie - Biuro Karier | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 | 7 |
Szkolenie BHP | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 | 1 |
Szkolenie biblioteczne | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 | 1 |
Szkolenie w zakresie praw i obowiązków studenta | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 3 | 1 |