Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (S2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności
Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 4:
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Biotechnologia w produkcji pasz | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 20 | |||
Inżynieria enzymowa | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 10 |
projekty | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 10 | |||
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 | |||
Mutageneza ukierunkowana organizmów wykorzystywanych w produkcji żywności | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 10 | |||
Praca dyplomowa | zaliczenie | 20,0 | praca dyplomowa | praktyczne | 20,0 | 10,0 | 0 |
Systemy zarządzania jakością w biotechnologii | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 10 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 10 |