Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 | 1 |
Biotechniki rozrodu | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 20 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,7 | 15 | 2 |
Chów i hodowla bydła | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,8 | 15 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | 1 |
Chów i hodowla drobiu | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,2 | 5 | 1 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,4 | 10 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 | 1 |
Chów i hodowla owiec i kóz | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 10 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 10 | 1 |
Chów i hodowla trzody chlewnej | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 15 | 1 |
Chów zwierząt w gospodarstwach ekologicznych i agroturystycznych | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,6 | 40 | 3 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,8 | 1,5 | 28 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 0,2 | 0,1 | 2 | 3 |
Diagnostyka genetyczna | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,8 | 20 | 2 |
Dobrostan zwierząt | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,4 | 10 | 2 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,4 | 10 | 2 |
Etologia zwierząt | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 20 | 4 |
Etyczne i prawne aspekty pracy ze zwierzętami | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 20 | 2 |
Genetyka populacji i metody hodowlane | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,7 | 10 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 | 1 |
Higiena zwierząt i profilaktyka zootechniczna | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 |
Marketing produktów pochodzenia zwierzęcego | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,2 | 30 | 2 |
Metody badań na zwierzętach | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,7 | 15 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 20 | 2 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 | 2 |
Obrót produktami pochodzenia zwierzęcego i przetwórstwo | egzamin | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,2 | 1,0 | 30 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 1,8 | 1,4 | 35 | 4 |
Ochrona własności przemysłowej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 10 | 2 |
Ochrona środowiska w produkcji zwierzęcej | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,1 | 30 | 4 |
Planowanie i organizacja pracy hodowlanej | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 20 | 2 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,3 | 0,2 | 5 | 2 |
projekty | praktyczne | 0,7 | 0,3 | 10 | 2 |
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 | 2 |
Praca magisterska | egzamin | 20,0 | praca dyplomowa | praktyczne | 20,0 | 6,7 | 0 | 4 |
Profilaktyka i patologie rozrodu | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 20 | 3 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | 3 |
Pszczelnictwo | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 10 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 | 1 |
Rozród zwierząt | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 15 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 | 1 |
Seminarium magisterskie | zaliczenie | 3,0 | seminaria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 |
seminaria | audytoryjne | 2,0 | 1,5 | 30 | 4 |
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 10 | 1 |
Utrzymanie i hodowla zwierząt futerkowych | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 10 | 1 |
Użytkowanie i hodowla koni | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,4 | 5 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 5 | 1 |
Zagospodarowanie użytków zielonych | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 20 | 2 |
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 15 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 | 1 |