Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Ichtiologia i akwakultura (S1)
specjalność: Eksploatacja rybackich zasobów środowiska wodnego
Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 6:
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Oceanografia rybacka | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 | |||
Podstawy ekonomiki i zarządzania przedsiębiorstwem połowowym | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 5,0 | 1,0 | 30 |
Podstawy hydroakustyki i radiolokacji | zaliczenie | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 15 | |||
Podstawy zabezpieczania surowców rybackich | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | |||
Selektywność narzędzi połowu | zaliczenie | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 | |||
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 2,0 | seminaria | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 15 |