Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 7:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Nasiennictwozaliczenie4,0laboratoriapraktyczne1,00,310
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,715
wykładyaudytoryjne2,02,035
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegozaliczenie15,0praca dyplomowaaudytoryjne15,00,00
Seminarium inżynierskiezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,00,310

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Hortiterapiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0157
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5157
2 Rośliny ogrodnicze w gospodarstwie agroturystycznymzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0157
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5157

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metody produkcji poprawiające jakość owocówzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,257
wykładyaudytoryjne2,01,2357
Zagrożenia w produkcji sadowniczejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,3107
wykładyaudytoryjne1,01,0207

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
2 Sadownictwo proekologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,51,0307
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,257
Światowe trendy w produkcji sadowniczejzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,3107
wykładyaudytoryjne2,01,0257

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywnościzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,50,5107
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,3107
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0107
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,3107

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
2 Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0107
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,3107
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowychzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,50,5107
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,3107