Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: technologia rybna

Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,59

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczymzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,512
Prawo żywnościoweegzamin1,0laboratoriapraktyczne0,50,518
wykładyaudytoryjne0,50,59
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,027
wykładyaudytoryjne2,00,518

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Produkcja surowców do wytwarzania żywności funkcjonalnejegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,09
wykładyaudytoryjne1,00,59
Wybrane działy w technologii produktów rybnychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,00,512
laboratoriapraktyczne3,01,524
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,018
wykładyaudytoryjne1,00,518
Wybrane działy z technologii żywności (blok)egzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,024
wykładyaudytoryjne1,00,512

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioinżynieria w przetwórstwie ryb i owoców morzaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,5121
wykładyaudytoryjne1,00,561
2 Przetwórstwo skorupiaków i mięczakówegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,561
laboratoriapraktyczne1,00,5121

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczne zasoby wódzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,591
laboratoriapraktyczne1,00,591
2 Produkcja surowców rybackich - akwakulturazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,591
laboratoriapraktyczne1,00,591