Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Aquaculture and Fisheries (S1)

Sylabus przedmiotu Practics (Fisheries):

Informacje podstawowe

Kierunek studiów Aquaculture and Fisheries
Forma studiów studia stacjonarne Poziom pierwszego stopnia
Tytuł zawodowy absolwenta inżynier
Obszary studiów charakterystyki PRK, kompetencje inżynierskie PRK
Profil ogólnoakademicki
Moduł
Przedmiot Practics (Fisheries)
Specjalność przedmiot wspólny
Jednostka prowadząca Katedra Bioinżynierii Środowiska Wodnego i Akwakultury
Nauczyciel odpowiedzialny Jacek Sadowski <Jacek.Sadowski@zut.edu.pl>
Inni nauczyciele
ECTS (planowane) 3,0 ECTS (formy) 3,0
Forma zaliczenia zaliczenie Język angielski
Blok obieralny 10 Grupa obieralna 1

Formy dydaktyczne

Forma dydaktycznaKODSemestrGodzinyECTSWagaZaliczenie
praktykiPR4 90 3,01,00zaliczenie

Wymagania wstępne

KODWymaganie wstępne
W-1basic knowledge and skills acquired in the education process preceding the apprenticeship

Cele przedmiotu

KODCel modułu/przedmiotu
C-1The aim of the apprenticeship is for the student to learn the rules of functioning of organizational units, institutions and enterprises. Moreover, it will familiarize you in practice with the possibilities of using the knowledge gained during studies.
C-2Shaping the ability to establish cooperation with entrepreneurs and state institutions aimed at further development and use of theoretical knowledge in practice.

Treści programowe z podziałem na formy zajęć

KODTreść programowaGodziny
praktyki
T-PR-1practical familiarization with the functioning of various fishing vessels and fishing gear4
4

Obciążenie pracą studenta - formy aktywności

KODForma aktywnościGodziny
praktyki
A-PR-1preparation of the report5
A-PR-2participation in classes85
90

Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne

KODMetoda nauczania / narzędzie dydaktyczne
M-1Production exercises in a selected institution

Sposoby oceny

KODSposób oceny
S-1Ocena formująca: Periodic evaluation of the student by the Internship Supervisor at the entrusted position during the internship in the selected institution
S-2Ocena podsumowująca: Summative assessment at the end of the specialization practice. Written opinion of the internship supervisor. Oral credit after the internship in the presence of the Faculty Committee.

Zamierzone efekty uczenia się - wiedza

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaOdniesienie do efektów uczenia się prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżynieraCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
AQF_1A_P01_W01
The student obtains practical knowledge of the basic fisheries techniques
AQF_1A_W11C-1, C-2T-PR-1M-1S-1, S-2

Zamierzone efekty uczenia się - umiejętności

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaOdniesienie do efektów uczenia się prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżynieraCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
AQF_1A_P01_U01
The student is able to perform basic works related to the functioning of various types of fishing vessels
AQF_1A_U12, AQF_1A_U13C-2, C-1T-PR-1M-1S-2, S-1

Zamierzone efekty uczenia się - inne kompetencje społeczne i personalne

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaOdniesienie do efektów uczenia się prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżynieraCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
AQF_1A_P01_K01
the student knows how to be in the team that makes up the fishing vessels staff
AQF_1A_K03C-2, C-1T-PR-1M-1S-1, S-2

Kryterium oceny - wiedza

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
AQF_1A_P01_W01
The student obtains practical knowledge of the basic fisheries techniques
2,0
3,0the student completed an internship and presented a report
3,5
4,0
4,5
5,0

Kryterium oceny - umiejętności

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
AQF_1A_P01_U01
The student is able to perform basic works related to the functioning of various types of fishing vessels
2,0
3,0the student completed an internship and presented a report
3,5
4,0
4,5
5,0

Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
AQF_1A_P01_K01
the student knows how to be in the team that makes up the fishing vessels staff
2,0
3,0the student completed an internship and presented a report
3,5
4,0
4,5
5,0

Literatura podstawowa

  1. Literature consistent with the procedures and standards in force in a given plant

Treści programowe - praktyki

KODTreść programowaGodziny
T-PR-1practical familiarization with the functioning of various fishing vessels and fishing gear4
4

Formy aktywności - praktyki

KODForma aktywnościGodziny
A-PR-1preparation of the report5
A-PR-2participation in classes85
90
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięAQF_1A_P01_W01The student obtains practical knowledge of the basic fisheries techniques
Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówAQF_1A_W11Student has a basic knowledge in the field of distribution and amount of biological aquatic resources, and methods of their estimation. Student has a basic knowledge in the field of fishing techniques used in the marine and freshwater fisheries.
Cel przedmiotuC-1The aim of the apprenticeship is for the student to learn the rules of functioning of organizational units, institutions and enterprises. Moreover, it will familiarize you in practice with the possibilities of using the knowledge gained during studies.
C-2Shaping the ability to establish cooperation with entrepreneurs and state institutions aimed at further development and use of theoretical knowledge in practice.
Treści programoweT-PR-1practical familiarization with the functioning of various fishing vessels and fishing gear
Metody nauczaniaM-1Production exercises in a selected institution
Sposób ocenyS-1Ocena formująca: Periodic evaluation of the student by the Internship Supervisor at the entrusted position during the internship in the selected institution
S-2Ocena podsumowująca: Summative assessment at the end of the specialization practice. Written opinion of the internship supervisor. Oral credit after the internship in the presence of the Faculty Committee.
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0the student completed an internship and presented a report
3,5
4,0
4,5
5,0
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięAQF_1A_P01_U01The student is able to perform basic works related to the functioning of various types of fishing vessels
Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówAQF_1A_U12Student has basic skills to solve simple engineering tasks related to the design and practical use of fishing gears. Student is able to prepare simple fishing gears.
AQF_1A_U13Student is able to characterise aquatic resources and define methods of their exploitation. Student is able to define factors that affect effectiveness of fishing gears.
Cel przedmiotuC-2Shaping the ability to establish cooperation with entrepreneurs and state institutions aimed at further development and use of theoretical knowledge in practice.
C-1The aim of the apprenticeship is for the student to learn the rules of functioning of organizational units, institutions and enterprises. Moreover, it will familiarize you in practice with the possibilities of using the knowledge gained during studies.
Treści programoweT-PR-1practical familiarization with the functioning of various fishing vessels and fishing gear
Metody nauczaniaM-1Production exercises in a selected institution
Sposób ocenyS-2Ocena podsumowująca: Summative assessment at the end of the specialization practice. Written opinion of the internship supervisor. Oral credit after the internship in the presence of the Faculty Committee.
S-1Ocena formująca: Periodic evaluation of the student by the Internship Supervisor at the entrusted position during the internship in the selected institution
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0the student completed an internship and presented a report
3,5
4,0
4,5
5,0
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięAQF_1A_P01_K01the student knows how to be in the team that makes up the fishing vessels staff
Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówAQF_1A_K03Student is aware of the responsibility for own work and she/he ensures a compliance with the rules of the team work and takes the responsibility for the cooperative projects.
Cel przedmiotuC-2Shaping the ability to establish cooperation with entrepreneurs and state institutions aimed at further development and use of theoretical knowledge in practice.
C-1The aim of the apprenticeship is for the student to learn the rules of functioning of organizational units, institutions and enterprises. Moreover, it will familiarize you in practice with the possibilities of using the knowledge gained during studies.
Treści programoweT-PR-1practical familiarization with the functioning of various fishing vessels and fishing gear
Metody nauczaniaM-1Production exercises in a selected institution
Sposób ocenyS-1Ocena formująca: Periodic evaluation of the student by the Internship Supervisor at the entrusted position during the internship in the selected institution
S-2Ocena podsumowująca: Summative assessment at the end of the specialization practice. Written opinion of the internship supervisor. Oral credit after the internship in the presence of the Faculty Committee.
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0the student completed an internship and presented a report
3,5
4,0
4,5
5,0