Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego
Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Ekonomia z elementami prawa | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Chemia organiczna | egzamin | 7,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 4,0 | 1,0 | 18 | |||
Ekologia i ochrona środowiska | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 9 |
Fizyka z elementami biofizyki | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 9 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Mikrobiologia ogólna | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 9 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,5 | 27 | |||
Ogólna technologia żywności | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 9 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 9 |