Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Opakowania do żywności i systemy pakującezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,59
wykładyaudytoryjne1,00,59

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Anatomia i fizjologia organizmów wodnych użytecznych w technologiizaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,00,59
laboratoriapraktyczne2,01,018
Parazytologiaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,59
wykładyaudytoryjne1,00,59
Podstawy technologii mleczarskiejegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne2,00,59
Przetwórstwo ryb i owoców morzaegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,527
laboratoriapraktyczne3,01,527

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie6,0praktykipraktyczne6,00,5180

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymizaliczenie2,0laboratoriaaudytoryjne1,00,596
wykładyaudytoryjne1,00,596
2 Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackichzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,596
wykładyaudytoryjne1,00,596
3 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,596
laboratoriapraktyczne1,00,596