Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,818
laboratoriapraktyczne1,00,49
Przetwórstwo surowców drobiowychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne2,00,818
Surowce rybnezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,49
laboratoriapraktyczne1,00,49
Technologia mięsaegzamin7,0wykładyaudytoryjne4,01,227
laboratoriapraktyczne3,01,127
Technologia mleczarskaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,00,718
laboratoriapraktyczne3,01,127

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,01,2304
lektoratpraktyczne3,01,6405
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,01,2304
lektoratpraktyczne3,01,6405

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekstremofile w żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5124
laboratoriapraktyczne1,00,494
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,4124
laboratoriaaudytoryjne1,00,394
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,4124
laboratoriapraktyczne1,00,394
4 Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,494
wykładyaudytoryjne1,00,5124
5 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,394
wykładyaudytoryjne1,00,6124