Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2023/2024 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,80,818
laboratoriapraktyczne1,20,49
Podstawy technologii mięsa i surowców drobiowychegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne3,01,227
Podstawy technologii żywności pochodzenia roślinnegoegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,00,818
laboratoriapraktyczne3,01,127
Systematyka organizmów wodnych użytecznych w technologiizaliczenie3,5laboratoriapraktyczne1,00,49
wykładyaudytoryjne2,50,718
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczegozaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne1,00,49

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,01,2304
lektoratpraktyczne4,01,7405
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,01,2304
lektoratpraktyczne4,01,8405

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekologiczny monitoring środowiska wodnegozaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,494
wykładyaudytoryjne1,00,5124
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,494
wykładyaudytoryjne1,00,5124
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5124
laboratoriapraktyczne1,00,494
4 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6124
laboratoriaaudytoryjne1,00,494