Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S2)
specjalność: technologia rybna

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Prawo żywnościowezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,21,230
wykładyaudytoryjne0,80,615
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,615
Zarządzanie jakością żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne0,80,615
laboratoriapraktyczne1,21,230

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,640
wykładyaudytoryjne1,00,920

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Produkcja surowców do wytwarzania żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,615
laboratoriapraktyczne1,00,615
Wybrane działy w technologii produktów rybnychegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,640
wykładyaudytoryjne1,00,920
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,51,330
laboratoriapraktyczne1,51,230
Wybrane działy z technologii żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,640
wykładyaudytoryjne1,00,920

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,0120

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,3301
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,3301

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioinżynieria w przetwórstwie ryb i owoców morzaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,4101
laboratoriapraktyczne1,00,8201
2 Przetwórstwo skorupiaków i mięczakówegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,8201
wykładyaudytoryjne1,00,5101

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczne zasoby wódzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6151
laboratoriapraktyczne1,00,6151
2 Produkcja surowców rybackich - akwakulturazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6151
wykładyaudytoryjne1,00,6151