Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Techniki Morskiej i Transportu - Transport (S2)
specjalność: Transport żywności

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 41wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Bezpieczeństwo żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,31,230
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,615
Handlowe urządzenia chłodniczeegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,715
Infrastruktura transportu wodnego i lądowegozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,31,230
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,615
Klimatyzacja i wentylacja w transporciezaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,21,025
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,80,615
Praca przejściowazaliczenie4,0projektypraktyczne4,02,460
Przechowalnictwozaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,230
wykładyaudytoryjne1,51,230
Środki transportu żywności szybko psującej sięegzamin4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,615
projektypraktyczne2,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,715

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,0120

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,3301
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,3301

Blok obieralny 41 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Systemy energetyczne w transporcieegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,5151
wykładyaudytoryjne1,31,3301
laboratoriapraktyczne1,00,5151
2 Techniki zamrażania żywnościegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,6151
laboratoriapraktyczne1,00,6151
wykładyaudytoryjne1,31,3301