Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno-organizacyjna (6 tygodni)zaliczenie3,0praktykipraktyczne3,00,03

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza i ocena jakości żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,045
wykładyaudytoryjne2,01,020
Budowa ustroju ludzkiegoegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,035
Podstawy biotechnologiiegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013
Podstawy technologii mleczarskiejegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,032
wykładyaudytoryjne1,01,020
Technologia spożywczych produktów fermentowanychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne2,01,026
Żywienie człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,02,035
wykładyaudytoryjne3,01,030

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Behawioralne uwarunkowania zachowań żywieniowychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0134
wykładyaudytoryjne1,01,0134
2 Prebiotyki i probiotykizaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0134
wykładyaudytoryjne1,01,0134
3 Profilaktyka negatywnych skutków współczesnego stylu życiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0134
wykładyaudytoryjne1,01,0134
4 Składniki żywności a odpornośćzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0134
wykładyaudytoryjne1,01,0134
5 Suplementy diety i preparaty dietetycznezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0134
wykładyaudytoryjne1,01,0134