Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka
Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Człowiek w procesie pracy | przedmiot wspólny | ||
Etyka biznesu | przedmiot wspólny | 2 / 1 | |
Język angielski | przedmiot wspólny | 1 / 1 | |
Język niemiecki | przedmiot wspólny | 1 / 2 | |
Marketing | przedmiot wspólny | ||
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracy. | przedmiot wspólny | ||
Podstawy prawa | przedmiot wspólny | ||
Podstawy psychologii | przedmiot wspólny | 2 / 2 | |
Przygotowanie pracy inżynierskiej | przedmiot wspólny | ||
Seminarium dyplomowe | przedmiot wspólny | ||
Technika mowy i emisji głosu | przedmiot wspólny | 2 / 3 | |
Technologia informacyjna | przedmiot wspólny | ||
Wychowanie fizyczne | przedmiot wspólny | ||
Praktyka produkcyjno-organizacyjna (6 tygodni) | przedmiot wspólny | ||
Biochemia | przedmiot wspólny | ||
Chemia ogólna i nieorganiczna | przedmiot wspólny | ||
Chemia organiczna | przedmiot wspólny | ||
Ekologia i ochrona środowiska | przedmiot wspólny | ||
Ekonomika i zarządzanie | przedmiot wspólny | ||
Fizyka | przedmiot wspólny | ||
Matematyka | przedmiot wspólny | ||
Statystyka | przedmiot wspólny | ||
Chemia żywności | przedmiot wspólny | ||
Fizjologia żywienia | przedmiot wspólny | ||
Higiena i toksykologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Inżynieria procesowa | przedmiot wspólny | ||
Maszynoznawstwo | przedmiot wspólny | ||
Ogólna technologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Opakowania do żywności | przedmiot wspólny | ||
Reologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Akwakultura śródlądowa | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Analiza i ocena jakości żywienia | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 1 | |
Analiza i ocena jakości żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Analiza i ocena jakości żywności | technologia i żywienie | ||
Analiza i ocena jakości żywności | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Antropometryczna analiza stanu odżywienia człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 1 | |
Aparatura przemysłu spożywczego | technologia i żywienie | 14 / 1 | |
Behawioralne uwarunkowania zachowań żywieniowych | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 1 | |
Biochemia żywienia | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 2 | |
Biochemiczna analiza i interpretacja stanu odżywienia człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 2 | |
Biologia i wykorzystanie kręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 1 | |
Biologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymi | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 2 | |
Budowa ustroju ludzkiego | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Chłodnictwo i przechowalnictwo | technologia i żywienie | ||
Chłodnictwo i przechowalnictwo | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Dietetyka | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Edukacja żywieniowa | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Ekologiczne aspekty w produkcji żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Ekologiczny monitoring środowiska | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 3 | |
Ekstremofile w żywności | technologia i żywienie | 12 / 1 | |
Fizjologia człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Fizjologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Genetyka i selekcja ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackich | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 4 | |
Gospodarka rybacka na wodach otwartych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hotelarstwo | technologia i żywienie | 10 / 1 | |
Hotelarstwo | technologia żywności pochodzenia wodnego | 15 / 1 | |
Hotelarstwo | żywienie człowieka i dietetyka | 5 / 1 | |
Hydrobiologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hydrochemia | technologia żywności pochodzenia wodnego | 4 / 1 | |
Jakość żywności w łańcuchu technologicznym | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia i żywienie | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Kuchnie świata - kultura żywieniowa | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 3 | |
Leki i żywność | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 3 | |
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | technologia i żywienie | 10 / 2 | |
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 15 / 2 | |
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | żywienie człowieka i dietetyka | 5 / 2 | |
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 1 | |
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia i żywienie | 12 / 2 | |
Mikrobiologia żywności | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Mikrobiologia żywności | technologia i żywienie | ||
Mikrobiologia żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | technologia i żywienie | 13 / 1 | |
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | żywienie człowieka i dietetyka | 8 / 1 | |
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 17 / 1 | |
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 2 | |
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia i żywienie | 11 / 1 | |
Nutrigenomika | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Nutrigenomika | technologia i żywienie | ||
Nutrigenomika | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Obsługa ruchu turystycznego | technologia i żywienie | 13 / 2 | |
Obsługa ruchu turystycznego | żywienie człowieka i dietetyka | 8 / 2 | |
Obsługa ruchu turystycznego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 17 / 2 | |
Opakowania żywności i systemy pakujące | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 1 | |
Owoce morza | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 2 | |
Parazytologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Patofizjologia | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy biotechnologii | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy biotechnologii | technologia i żywienie | ||
Podstawy biotechnologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy ekologii wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 3 | |
Podstawy przetwórstwa mięsa drobiowego | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy techniki połowów | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy technologii mięsa | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy technologii mleczarskiej | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia i żywienie | ||
Porty i statki rybackie | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Prawo żywnościowe | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Prebiotyki i probiotyki | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 2 | |
Procesy membranowe technologii żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 1 | |
Profilaktyka negatywnych skutków współczesnego stylu życia | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 3 | |
Projektowanie nowych produktów mięsnych | technologia i żywienie | 11 / 2 | |
Projektowanie nowych produktów żywnościowych (blok) | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Przechowalnictwo w analityce laboratoryjnej i przemysłowej | technologia i żywienie | 14 / 2 | |
Przetwórstwo mięsa drobiowego | technologia i żywienie | ||
Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznych | technologia i żywienie | 11 / 3 | |
Reometria żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 3 | |
Składniki żywności a odporność | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 4 | |
Suplementy diety i preparaty dietetyczne | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 5 | |
Surowce rybne | technologia i żywienie | ||
Surowce rzeźne | technologia i żywienie | ||
Systematyka ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia gastronomiczna | technologia i żywienie | ||
Technologia gastronomiczna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia gastronomiczna | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia mięsa | technologia i żywienie | ||
Technologia mleczarska | technologia i żywienie | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia i żywienie | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia produktów zbożowych | technologia i żywienie | ||
Technologia roślinna | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia roślinna | technologia i żywienie | ||
Technologia rybna | technologia i żywienie | ||
Technologia rybna | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia rybna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia spożywczych produktów fermentowanych | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia spożywczych produktów fermentowanych | technologia i żywienie | ||
Technologia żywności pochodzenia roślinnego (technologia produktów roślinnych, zbożowych, fermentowanych) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, drobiu, mleka) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | technologia i żywienie | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Toksyny roślin i zwierząt | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 4 | |
Toksyny roślin i zwierząt | żywienie człowieka i dietetyka | 8 / 3 | |
Toksyny roślin i zwierząt | technologia żywności pochodzenia wodnego | 17 / 3 | |
Toksyny roślin i zwierząt | technologia i żywienie | 13 / 3 | |
Towaroznawstwo żywności (blok) | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 5 | |
Wodne organizmy użytkowe | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 5 | |
Wpływ czynników agresji środowiskowej na organizm - granice przystosowania | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 4 | |
Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnych | technologia i żywienie | 12 / 3 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | technologia i żywienie | 10 / 3 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | żywienie człowieka i dietetyka | 5 / 3 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 15 / 3 | |
Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnych | technologia i żywienie | 11 / 4 | |
Zabezpieczenie surowców rybnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia i żywienie | 11 / 5 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 4 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalna | technologia i żywienie | 14 / 3 | |
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 2 | |
Zanieczyszczenie i ochrona wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 4 / 2 | |
Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwie | technologia i żywienie | 14 / 4 | |
Żywienie człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Żywieniowa promocja zdrowia | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 5 | |
Żywieniowa promocja zdrowia | technologia i żywienie | 11 / 6 | |
Żywność funkcjonalna i dietetyczna | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 4 | |
Żywność tradycyjna i regionalna w żywieniu | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 5 | |
Szkolenie - Biuro Karier | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie BHP | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie biblioteczne | przedmiot wspólny |
Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:
Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności technologia żywności pochodzenia wodnego
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Akwakultura śródlądowa | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Analiza i ocena jakości żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Biologia i wykorzystanie kręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 1 | |
Biologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymi | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 2 | |
Ekologiczne aspekty w produkcji żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Ekologiczny monitoring środowiska | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 3 | |
Fizjologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Genetyka i selekcja ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackich | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 4 | |
Gospodarka rybacka na wodach otwartych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hotelarstwo | technologia żywności pochodzenia wodnego | 15 / 1 | |
Hydrobiologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hydrochemia | technologia żywności pochodzenia wodnego | 4 / 1 | |
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 15 / 2 | |
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 1 | |
Mikrobiologia żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 17 / 1 | |
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 2 | |
Nutrigenomika | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Obsługa ruchu turystycznego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 17 / 2 | |
Opakowania żywności i systemy pakujące | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 1 | |
Owoce morza | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 2 | |
Parazytologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy biotechnologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy ekologii wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 3 | |
Podstawy techniki połowów | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Porty i statki rybackie | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Procesy membranowe technologii żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 1 | |
Reometria żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 3 | |
Systematyka ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia gastronomiczna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia rybna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia żywności pochodzenia roślinnego (technologia produktów roślinnych, zbożowych, fermentowanych) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, drobiu, mleka) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Toksyny roślin i zwierząt | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 4 | |
Toksyny roślin i zwierząt | technologia żywności pochodzenia wodnego | 17 / 3 | |
Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 5 | |
Wodne organizmy użytkowe | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 5 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 15 / 3 | |
Zabezpieczenie surowców rybnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 4 | |
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 2 | |
Zanieczyszczenie i ochrona wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 4 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności żywienie człowieka i dietetyka
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Analiza i ocena jakości żywienia | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 1 | |
Analiza i ocena jakości żywności | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Antropometryczna analiza stanu odżywienia człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 1 | |
Behawioralne uwarunkowania zachowań żywieniowych | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 1 | |
Biochemia żywienia | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 2 | |
Biochemiczna analiza i interpretacja stanu odżywienia człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 2 | |
Budowa ustroju ludzkiego | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Chłodnictwo i przechowalnictwo | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Dietetyka | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Edukacja żywieniowa | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Fizjologia człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Hotelarstwo | żywienie człowieka i dietetyka | 5 / 1 | |
Jakość żywności w łańcuchu technologicznym | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Kuchnie świata - kultura żywieniowa | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 3 | |
Leki i żywność | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 3 | |
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | żywienie człowieka i dietetyka | 5 / 2 | |
Mikrobiologia żywności | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | żywienie człowieka i dietetyka | 8 / 1 | |
Nutrigenomika | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Obsługa ruchu turystycznego | żywienie człowieka i dietetyka | 8 / 2 | |
Patofizjologia | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy biotechnologii | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy przetwórstwa mięsa drobiowego | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy technologii mięsa | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy technologii mleczarskiej | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Prawo żywnościowe | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Prebiotyki i probiotyki | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 2 | |
Profilaktyka negatywnych skutków współczesnego stylu życia | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 3 | |
Projektowanie nowych produktów żywnościowych (blok) | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Składniki żywności a odporność | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 4 | |
Suplementy diety i preparaty dietetyczne | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 5 | |
Technologia gastronomiczna | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia roślinna | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia rybna | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia spożywczych produktów fermentowanych | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Toksyny roślin i zwierząt | żywienie człowieka i dietetyka | 8 / 3 | |
Towaroznawstwo żywności (blok) | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Wpływ czynników agresji środowiskowej na organizm - granice przystosowania | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 4 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | żywienie człowieka i dietetyka | 5 / 3 | |
Żywienie człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Żywieniowa promocja zdrowia | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 5 | |
Żywność funkcjonalna i dietetyczna | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 4 | |
Żywność tradycyjna i regionalna w żywieniu | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 5 |
Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności technologia i żywienie
Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Człowiek w procesie pracy | przedmiot wspólny | ||
Etyka biznesu | przedmiot wspólny | 2 / 1 | |
Język angielski | przedmiot wspólny | 1 / 1 | |
Język niemiecki | przedmiot wspólny | 1 / 2 | |
Marketing | przedmiot wspólny | ||
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracy. | przedmiot wspólny | ||
Podstawy prawa | przedmiot wspólny | ||
Podstawy psychologii | przedmiot wspólny | 2 / 2 | |
Przygotowanie pracy inżynierskiej | przedmiot wspólny | ||
Seminarium dyplomowe | przedmiot wspólny | ||
Technika mowy i emisji głosu | przedmiot wspólny | 2 / 3 | |
Technologia informacyjna | przedmiot wspólny | ||
Wychowanie fizyczne | przedmiot wspólny | ||
Praktyka produkcyjno-organizacyjna (6 tygodni) | przedmiot wspólny | ||
Biochemia | przedmiot wspólny | ||
Chemia ogólna i nieorganiczna | przedmiot wspólny | ||
Chemia organiczna | przedmiot wspólny | ||
Ekologia i ochrona środowiska | przedmiot wspólny | ||
Ekonomika i zarządzanie | przedmiot wspólny | ||
Fizyka | przedmiot wspólny | ||
Matematyka | przedmiot wspólny | ||
Statystyka | przedmiot wspólny | ||
Chemia żywności | przedmiot wspólny | ||
Fizjologia żywienia | przedmiot wspólny | ||
Higiena i toksykologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Inżynieria procesowa | przedmiot wspólny | ||
Maszynoznawstwo | przedmiot wspólny | ||
Ogólna technologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Opakowania do żywności | przedmiot wspólny | ||
Reologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Akwakultura śródlądowa | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Analiza i ocena jakości żywienia | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 1 | |
Analiza i ocena jakości żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Analiza i ocena jakości żywności | technologia i żywienie | ||
Analiza i ocena jakości żywności | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Antropometryczna analiza stanu odżywienia człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 1 | |
Aparatura przemysłu spożywczego | technologia i żywienie | 14 / 1 | |
Behawioralne uwarunkowania zachowań żywieniowych | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 1 | |
Biochemia żywienia | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 2 | |
Biochemiczna analiza i interpretacja stanu odżywienia człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 2 | |
Biologia i wykorzystanie kręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 1 | |
Biologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymi | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 2 | |
Budowa ustroju ludzkiego | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Chłodnictwo i przechowalnictwo | technologia i żywienie | ||
Chłodnictwo i przechowalnictwo | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Dietetyka | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Edukacja żywieniowa | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Ekologiczne aspekty w produkcji żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Ekologiczny monitoring środowiska | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 3 | |
Ekstremofile w żywności | technologia i żywienie | 12 / 1 | |
Fizjologia człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Fizjologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Genetyka i selekcja ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackich | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 4 | |
Gospodarka rybacka na wodach otwartych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hotelarstwo | technologia i żywienie | 10 / 1 | |
Hotelarstwo | technologia żywności pochodzenia wodnego | 15 / 1 | |
Hotelarstwo | żywienie człowieka i dietetyka | 5 / 1 | |
Hydrobiologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hydrochemia | technologia żywności pochodzenia wodnego | 4 / 1 | |
Jakość żywności w łańcuchu technologicznym | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia i żywienie | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Kuchnie świata - kultura żywieniowa | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 3 | |
Leki i żywność | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 3 | |
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | technologia i żywienie | 10 / 2 | |
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 15 / 2 | |
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | żywienie człowieka i dietetyka | 5 / 2 | |
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 1 | |
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia i żywienie | 12 / 2 | |
Mikrobiologia żywności | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Mikrobiologia żywności | technologia i żywienie | ||
Mikrobiologia żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | technologia i żywienie | 13 / 1 | |
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | żywienie człowieka i dietetyka | 8 / 1 | |
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 17 / 1 | |
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 2 | |
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia i żywienie | 11 / 1 | |
Nutrigenomika | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Nutrigenomika | technologia i żywienie | ||
Nutrigenomika | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Obsługa ruchu turystycznego | technologia i żywienie | 13 / 2 | |
Obsługa ruchu turystycznego | żywienie człowieka i dietetyka | 8 / 2 | |
Obsługa ruchu turystycznego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 17 / 2 | |
Opakowania żywności i systemy pakujące | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 1 | |
Owoce morza | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 2 | |
Parazytologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Patofizjologia | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy biotechnologii | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy biotechnologii | technologia i żywienie | ||
Podstawy biotechnologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy ekologii wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 3 | |
Podstawy przetwórstwa mięsa drobiowego | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy techniki połowów | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy technologii mięsa | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy technologii mleczarskiej | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia i żywienie | ||
Porty i statki rybackie | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Prawo żywnościowe | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Prebiotyki i probiotyki | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 2 | |
Procesy membranowe technologii żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 1 | |
Profilaktyka negatywnych skutków współczesnego stylu życia | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 3 | |
Projektowanie nowych produktów mięsnych | technologia i żywienie | 11 / 2 | |
Projektowanie nowych produktów żywnościowych (blok) | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Przechowalnictwo w analityce laboratoryjnej i przemysłowej | technologia i żywienie | 14 / 2 | |
Przetwórstwo mięsa drobiowego | technologia i żywienie | ||
Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznych | technologia i żywienie | 11 / 3 | |
Reometria żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 3 | |
Składniki żywności a odporność | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 4 | |
Suplementy diety i preparaty dietetyczne | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 5 | |
Surowce rybne | technologia i żywienie | ||
Surowce rzeźne | technologia i żywienie | ||
Systematyka ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia gastronomiczna | technologia i żywienie | ||
Technologia gastronomiczna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia gastronomiczna | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia mięsa | technologia i żywienie | ||
Technologia mleczarska | technologia i żywienie | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia i żywienie | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia produktów zbożowych | technologia i żywienie | ||
Technologia roślinna | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia roślinna | technologia i żywienie | ||
Technologia rybna | technologia i żywienie | ||
Technologia rybna | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia rybna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia spożywczych produktów fermentowanych | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia spożywczych produktów fermentowanych | technologia i żywienie | ||
Technologia żywności pochodzenia roślinnego (technologia produktów roślinnych, zbożowych, fermentowanych) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, drobiu, mleka) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | technologia i żywienie | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Toksyny roślin i zwierząt | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 4 | |
Toksyny roślin i zwierząt | żywienie człowieka i dietetyka | 8 / 3 | |
Toksyny roślin i zwierząt | technologia żywności pochodzenia wodnego | 17 / 3 | |
Toksyny roślin i zwierząt | technologia i żywienie | 13 / 3 | |
Towaroznawstwo żywności (blok) | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 5 | |
Wodne organizmy użytkowe | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 5 | |
Wpływ czynników agresji środowiskowej na organizm - granice przystosowania | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 4 | |
Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnych | technologia i żywienie | 12 / 3 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | technologia i żywienie | 10 / 3 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | żywienie człowieka i dietetyka | 5 / 3 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 15 / 3 | |
Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnych | technologia i żywienie | 11 / 4 | |
Zabezpieczenie surowców rybnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia i żywienie | 11 / 5 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 4 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalna | technologia i żywienie | 14 / 3 | |
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 2 | |
Zanieczyszczenie i ochrona wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 4 / 2 | |
Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwie | technologia i żywienie | 14 / 4 | |
Żywienie człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Żywieniowa promocja zdrowia | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 5 | |
Żywieniowa promocja zdrowia | technologia i żywienie | 11 / 6 | |
Żywność funkcjonalna i dietetyczna | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 4 | |
Żywność tradycyjna i regionalna w żywieniu | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 5 | |
Szkolenie - Biuro Karier | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie BHP | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie biblioteczne | przedmiot wspólny |
Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Człowiek w procesie pracy | przedmiot wspólny | ||
Marketing | przedmiot wspólny | ||
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracy. | przedmiot wspólny | ||
Podstawy prawa | przedmiot wspólny | ||
Przygotowanie pracy inżynierskiej | przedmiot wspólny | ||
Seminarium dyplomowe | przedmiot wspólny | ||
Technologia informacyjna | przedmiot wspólny | ||
Wychowanie fizyczne | przedmiot wspólny | ||
Praktyka produkcyjno-organizacyjna (6 tygodni) | przedmiot wspólny | ||
Biochemia | przedmiot wspólny | ||
Chemia ogólna i nieorganiczna | przedmiot wspólny | ||
Chemia organiczna | przedmiot wspólny | ||
Ekologia i ochrona środowiska | przedmiot wspólny | ||
Ekonomika i zarządzanie | przedmiot wspólny | ||
Fizyka | przedmiot wspólny | ||
Matematyka | przedmiot wspólny | ||
Statystyka | przedmiot wspólny | ||
Chemia żywności | przedmiot wspólny | ||
Fizjologia żywienia | przedmiot wspólny | ||
Higiena i toksykologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Inżynieria procesowa | przedmiot wspólny | ||
Maszynoznawstwo | przedmiot wspólny | ||
Ogólna technologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Opakowania do żywności | przedmiot wspólny | ||
Reologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Akwakultura śródlądowa | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Analiza i ocena jakości żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Analiza i ocena jakości żywności | technologia i żywienie | ||
Analiza i ocena jakości żywności | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Biologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Budowa ustroju ludzkiego | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Chłodnictwo i przechowalnictwo | technologia i żywienie | ||
Chłodnictwo i przechowalnictwo | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Dietetyka | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Edukacja żywieniowa | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Ekologiczne aspekty w produkcji żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Fizjologia człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Fizjologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Genetyka i selekcja ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Gospodarka rybacka na wodach otwartych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hydrobiologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Jakość żywności w łańcuchu technologicznym | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia i żywienie | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Mikrobiologia żywności | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Mikrobiologia żywności | technologia i żywienie | ||
Mikrobiologia żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Nutrigenomika | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Nutrigenomika | technologia i żywienie | ||
Nutrigenomika | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Parazytologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Patofizjologia | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy biotechnologii | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy biotechnologii | technologia i żywienie | ||
Podstawy biotechnologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy przetwórstwa mięsa drobiowego | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy techniki połowów | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy technologii mięsa | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy technologii mleczarskiej | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia i żywienie | ||
Porty i statki rybackie | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Prawo żywnościowe | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Projektowanie nowych produktów żywnościowych (blok) | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Przetwórstwo mięsa drobiowego | technologia i żywienie | ||
Surowce rybne | technologia i żywienie | ||
Surowce rzeźne | technologia i żywienie | ||
Systematyka ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia gastronomiczna | technologia i żywienie | ||
Technologia gastronomiczna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia gastronomiczna | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia mięsa | technologia i żywienie | ||
Technologia mleczarska | technologia i żywienie | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia i żywienie | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia produktów zbożowych | technologia i żywienie | ||
Technologia roślinna | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia roślinna | technologia i żywienie | ||
Technologia rybna | technologia i żywienie | ||
Technologia rybna | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia rybna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia spożywczych produktów fermentowanych | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologia spożywczych produktów fermentowanych | technologia i żywienie | ||
Technologia żywności pochodzenia roślinnego (technologia produktów roślinnych, zbożowych, fermentowanych) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, drobiu, mleka) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | technologia i żywienie | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Towaroznawstwo żywności (blok) | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Zabezpieczenie surowców rybnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Żywienie człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | ||
Szkolenie - Biuro Karier | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie BHP | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie biblioteczne | przedmiot wspólny |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Etyka biznesu | przedmiot wspólny | 2 / 1 | |
Podstawy psychologii | przedmiot wspólny | 2 / 2 | |
Technika mowy i emisji głosu | przedmiot wspólny | 2 / 3 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Język angielski | przedmiot wspólny | 1 / 1 | |
Język niemiecki | przedmiot wspólny | 1 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Analiza i ocena jakości żywienia | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 1 | |
Biochemia żywienia | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 2 | |
Kuchnie świata - kultura żywieniowa | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 3 | |
Żywność funkcjonalna i dietetyczna | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 4 | |
Żywność tradycyjna i regionalna w żywieniu | żywienie człowieka i dietetyka | 9 / 5 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Antropometryczna analiza stanu odżywienia człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 1 | |
Biochemiczna analiza i interpretacja stanu odżywienia człowieka | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 2 | |
Leki i żywność | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 3 | |
Wpływ czynników agresji środowiskowej na organizm - granice przystosowania | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 4 | |
Żywieniowa promocja zdrowia | żywienie człowieka i dietetyka | 7 / 5 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Aparatura przemysłu spożywczego | technologia i żywienie | 14 / 1 | |
Przechowalnictwo w analityce laboratoryjnej i przemysłowej | technologia i żywienie | 14 / 2 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalna | technologia i żywienie | 14 / 3 | |
Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwie | technologia i żywienie | 14 / 4 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Behawioralne uwarunkowania zachowań żywieniowych | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 1 | |
Prebiotyki i probiotyki | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 2 | |
Profilaktyka negatywnych skutków współczesnego stylu życia | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 3 | |
Składniki żywności a odporność | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 4 | |
Suplementy diety i preparaty dietetyczne | żywienie człowieka i dietetyka | 6 / 5 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 19
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Biologia i wykorzystanie kręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 1 | |
Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymi | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 2 | |
Ekologiczny monitoring środowiska | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 3 | |
Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackich | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 4 | |
Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | 19 / 5 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Ekstremofile w żywności | technologia i żywienie | 12 / 1 | |
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia i żywienie | 12 / 2 | |
Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnych | technologia i żywienie | 12 / 3 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Hotelarstwo | technologia i żywienie | 10 / 1 | |
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | technologia i żywienie | 10 / 2 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | technologia i żywienie | 10 / 3 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Hotelarstwo | technologia żywności pochodzenia wodnego | 15 / 1 | |
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 15 / 2 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 15 / 3 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Hotelarstwo | żywienie człowieka i dietetyka | 5 / 1 | |
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | żywienie człowieka i dietetyka | 5 / 2 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | żywienie człowieka i dietetyka | 5 / 3 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Hydrochemia | technologia żywności pochodzenia wodnego | 4 / 1 | |
Zanieczyszczenie i ochrona wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 4 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 16
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 1 | |
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 2 | |
Reometria żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 3 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia żywności pochodzenia wodnego | 16 / 4 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | technologia i żywienie | 13 / 1 | |
Obsługa ruchu turystycznego | technologia i żywienie | 13 / 2 | |
Toksyny roślin i zwierząt | technologia i żywienie | 13 / 3 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | żywienie człowieka i dietetyka | 8 / 1 | |
Obsługa ruchu turystycznego | żywienie człowieka i dietetyka | 8 / 2 | |
Toksyny roślin i zwierząt | żywienie człowieka i dietetyka | 8 / 3 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 17
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 17 / 1 | |
Obsługa ruchu turystycznego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 17 / 2 | |
Toksyny roślin i zwierząt | technologia żywności pochodzenia wodnego | 17 / 3 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia i żywienie | 11 / 1 | |
Projektowanie nowych produktów mięsnych | technologia i żywienie | 11 / 2 | |
Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznych | technologia i żywienie | 11 / 3 | |
Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnych | technologia i żywienie | 11 / 4 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia i żywienie | 11 / 5 | |
Żywieniowa promocja zdrowia | technologia i żywienie | 11 / 6 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 18
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Opakowania żywności i systemy pakujące | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 1 | |
Owoce morza | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 2 | |
Podstawy ekologii wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 3 | |
Toksyny roślin i zwierząt | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 4 | |
Wodne organizmy użytkowe | technologia żywności pochodzenia wodnego | 18 / 5 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Procesy membranowe technologii żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 1 | |
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 2 |