Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno-organizacyjnazaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,02

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Mikrobiologia żywnościegzamin6,0projektypraktyczne1,01,03
wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne3,01,026
Podstawy żywienia człowiekaegzamin6,0projektypraktyczne1,01,03
wykładyaudytoryjne2,01,026
laboratoriapraktyczne3,01,018
Surowce rybnezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne1,01,08
Technologia mleczarskaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,018
laboratoriapraktyczne3,01,026
projektypraktyczne1,01,03

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 6 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,084
laboratoriapraktyczne1,01,084
2 Projektowanie nowych produktów mięsnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,084
laboratoriapraktyczne1,01,084
3 Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,084
laboratoriapraktyczne1,01,084
4 Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,084
laboratoriapraktyczne1,01,084
5 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,084
laboratoriapraktyczne1,01,084
6 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,084
laboratoriapraktyczne1,01,084